24. maj 2019
Hvis byrådet siger ja i januar, bliver Michael Obels biograf med 3-4 sale indrettet i RingStedet, hvor Punkt 1 og Expert havde butik for nogle år siden. Arkivfoto: Peer Rasmussen
Hvis byrådet siger ja i januar, bliver Michael Obels biograf med 3-4 sale indrettet i RingStedet, hvor Punkt 1 og Expert havde butik for nogle år siden. Arkivfoto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt biografmand vil åbne stor biograf i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt biografmand vil åbne stor biograf i Ringsted
Ringsted - 17. december 2018 kl. 06:07
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michael Obel har netop åbnet deluxe biograf i Hellerup.

arrow Læs også: Kendt biografejer går straks i gang med at bygge en ny bif

Nu har han også lagt biografbillet ind på de tre gange 500.000 kroner, som byrådet i Ringsted i budgettet for 2019 har afsat som støtte til biografdrift i byen.

Som DAGBLADET Ringsted og sn.dk tidligere har beskrevet, kunne de i alt 1,5 millioner kroner søges af personer, der ønsker at etablere en ny biograf et sted i kommunen eller modernisere den gamle.

- Vi har været i dialog med flere, men nu har Michael Obel afleveret et færdigt forslag. Hvis byrådet siger ja til det, er det en julegave til hele Ringsted Kommune, mener borgmester Henrik Hvidesten (V).

Michael Obel har i sit projekt oplyst, at han har aftale med Jeudan, ejerne af Ringstedet om, at biografen skal placeres der.

Helt nøjagtigt kommer den nye biograf til at bestå af 3-4 sale, som skal indrettes i RingStedet i de lokaler, hvor Punkt 1 og Expert tidligere har delt forretning.

De 1,5 millioner kommunale kroner bliver kun en brøkdel af prisen for at etablere biografen.

Michael Obels biograf i Hellerup er indrettet med luksussæder og minibarer og en række andre finesser, som skal gøre biografoplevelsen til en ekstra luksustur.

- Biografen i Hellerup er »diamant«-udgaven. Helt deropppe bliver en ny biograf i Ringsted ikke, men det bliver en »guld-version«, mener Henrik Hvidesten.

Ansøgningen om at frigive byrådets tilskud skal behandles først af Kultur- og Fritidsudvalget og dernæst på byrådets første møde i det nye år - den 14. januar.

Eftersom den del af budget 2019, der vedrører biografstøtte, blev enstemmigt vedtaget af alle 21 byrådsmedlemmer, har borgmesteren en forventning om, at der er flertal for at sige ja til Michael Obels biografplan.

arrow Byråd giver støtte til ny biograf
15. januar 2019 kl. 09:28 Opdateret: kl. 09:29
arrow Bred politisk opbakning til ny biograf
19. december 2018 kl. 05:26 Opdateret: kl. 15:35
arrow Kino Ringsted giver ikke op
18. december 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 13:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk