18. maj 2021
Den rare gamle bamsefar, som alle børn jo kender, kunne godt blive en oplevelse i Lystanlægget til jul. Billedet er MK-Illuminations visualisering af en af ideerne til lysskulpturfestivallen.
gallery icon

Se billedserie

Den rare gamle bamsefar, som alle børn jo kender, kunne godt blive en oplevelse i Lystanlægget til jul. Billedet er MK-Illuminations visualisering af en af ideerne til lysskulpturfestivallen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe lysfestival bliver med unikke skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe lysfestival bliver med unikke skulpturer
Ringsted - 09. juni 2020 kl. 19:19
Af Anne Wandahl

Lige siden Ringsted blev valgt til årets juleby i 2005 og 2008 har familien Fenger Hansen i MK Illuminations afdeling i Benløse ønsket sig meget mere lys i vintermørket, end de allerede laver i forvejen i byen.

Det får firmaet nu lov til, efter at byrådet mandag sagde ja til deres ansøgning om at indrette hele Lystanlægget til lysskulpturfestival i en hel måned op til jul.

arrow Læs også: Unik lysfest bliver familievenlig

Firmaet er lysleverandører til for eksempel jul og halloween i Tivoli Friheden iAarhus, til julen i Københavns Zoo og til halloween i Djurs Sommerland - alle steder har højsæson om sommeren.

- Vi har efterhånden fået mange års erfaring i at skabe sæsoner udenfor hovedsæsonen for vores kunder, så de kan trække folk til og forlænge oplevelsen hos dem. Nu vil vi gerne skabe noget for os selv, forklarer Rasmus Fenger Hansen, projektmanager i lysfirmaet.


Skulpturerne bliver for de flestes vedkommende unikke og skabt til formålet. Her er en af firmaets lysende dyr fra en af de juleudstillinger, firmaet laver mange af mange steder. Foto: MK Illumination
En legeplads

Festivallen i Lystanlægget bliver derfor en lysende legeplads, som kommer til at vise elementer, man ikke kan se andre steder.

- Vi vil gerne skabe en legeplads, hvor vi kan prøve ting af og skabe ting, der ikke er set før. Vi tager mange flere elementer ind, som man ikke kender. Det bliver heller ikke kun jul. Vi vil gerne gøre oplevelsen bredere, fordi det er i den mørke tid, så der kommer mange andre, sjove elementer indenfor lys, fortæller Rasmus Fenger.

Netop i år er han på firmaets vegne endnu mere glad for, at byrådet er med på projektet.

- Nu har vi haft så mange kedelige måneder, hvor folk har været så begrænsede. Det er derfor et bedre tidspunkt end nogensinde før at få skabt en ny oplevelse i byen, hvor vi selv bor, så vi får lavet noget mere liv og sætter Ringsted endnu mere på landkortet indenfor julen i de mørke måneder, mener Rasmus Fenger.

arrow Grønt lys til 23 dage med lysfest til jul
09. juni 2020 kl. 00:02 Opdateret: kl. 13:49
arrow Ringsted får tilbudt kæmpe lysfestival i 23 dage op til jul
06. juni 2020 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk