3. juni 2020
Ringsted Middelalderfestival og Sct. Bendts Kirkes 850 års jubilæum bliver ikke fejret i forening til juni. Middelalderfesten bliiver normalt holdt i lige år, men om der åbner en udsat udgave i 2021 vides ikke endnu. Billedet er fra åbningen af festivalen i 2018. 

Foto: Peter Andersen
Ringsted Middelalderfestival og Sct. Bendts Kirkes 850 års jubilæum bliver ikke fejret i forening til juni. Middelalderfesten bliiver normalt holdt i lige år, men om der åbner en udsat udgave i 2021 vides ikke endnu. Billedet er fra åbningen af festivalen i 2018. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe historiefest i juni er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe historiefest i juni er aflyst

Øv: Hverken Ringsted Middelalderfestival eller Sct. Bendts Kirkes fødselsdag kan gennemføres som planlagt.

Ringsted - 07. april 2020 kl. 15:50
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 25. juni i 1170 blev hertug Knud Lavard helgenkåret, Sct. Bendts Kirke i Ringsted indviet og Valdemar den Stores lille søn, Knud, blev kronet til medkonge af Danmark.

Det skulle alt sammen have været fejret gennem en hel uges festligheder både i og udenfor kirken i juni omkring selve den store historiske dato.

Men efter statsminister Mette Frederiksens aflysning af alle festivaler og andre store begivenheder til og med august måned, bliver der eller ingen historiefest i Ringsted.

- Ud fra statsministerens melding kan vi godt se, at vi er nødt til at aflyse eller udsætte kirkens jubilæum. Vi kan i hvert fald konkludere, at der ikke sker noget i juni, siger Per Rasmussen, menighedsrådsformand i Ringsted Sogn.

Menighedsrådet og jubilæumsudvalget har endnu ikke haft mulighed for at få snakket om, hvad der så skal ske.

- Men hvis vi skal fejre jubilæet, skal der kunne komme mennesker i kirken. Vi vil ikke gør det, hvis vi skal stå og lukke få ind, siger Per Rasmussen.

Synd for den nye historie

Netop på grund af Sct. Bendts Kirkes store jubilæum blev Ringsted Middelalderfestival rykket frem til sidste weekend i juni fremfor den 3. weekend i august som vanligt. Men nu kan begge dele være lige meget.

Om Knud Larvards helgenkåring bliver fejret senere, er heller ikke til at sige endnu, siger Anette Månsson, museumsinspektør og festivaltovholder efter statsminister Mette Frederiksens aflysninger af alle festivaler.

- Vi er glade for, at der kom så tydelig en udmelding langt frem i tiden i stedet for, at vi havde skrevet kontrakter og ulejliget en masse mennesker. Vi har jo forberedt så meget, vi kunne, uden egentlig at skrive nogen kontrakter, så vi ikke skulle have penge ude at svømme, men det er jo allerede lang tid siden, at forsamlinger blev forbudt, så vi kunne jo godt se, det lå i kortene, siger Anette Månsson.

Forsamlingsforbuddet kom lige op til den weekend, hvor alle bag middelalderfesten skulle for alvor have sat gang i alle forberedelserne.

Festivalfolket er fortsat med at gøre noget af arbejdet som for eksempel med at soignere middelalderdragter og skrive på manusskriptet til de forskellige scener, der skal genfortælle historien om Knud Lavards helgenkåring og Sct Bendts Kirke.

På tirsdag den 14. april mødes Anette Månsson med Museum Vestsjællands formidlingsafdeling og ledelse for at snakke om, hvad der så skal ske med Ringsted Middelalderfestival 2020.

Uanset hvad bliver det i hvert fald ikke på selve 850-års dagen, at historien om Knud Lavard, Sct. Bendts Kirkes indvielse og lilleKnuds kroning til medkonge bliver fejret.

- Det er da selvfølgelig meget ærgerligt. Men alle forberedelser er jo ikke spildt. Man kan jo godt markere et jubilæum på en anden dato en den rigtige. Jeg synes, det er mere synd, for mange andre festligheder, der ikke kan holdes nu. De unge, der ikke får deres studenterkørsler og alle de fester, der skulle markere en afsluttet epoke og en begyndelse på en ny i deres liv, dem har jeg ondt af, siger Anette Månsson.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk