19. oktober 2018
Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Julestemning blev tændt i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Julestemning blev tændt i midtbyen
Opdateret 24. november 2017 kl. 19:55
Ringsted - 24. november 2017 kl. 18:47
Af Billeder af Jens Wollesen tekst af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med nøjagtig en måned til juleanden får sin gyldne farve i ovnen, tændte julemanden sin forvoksede stjernekaster, som spyede ild ud over juletræet foran den gamle postgård på Torvet. Sekunder efter stod træet i stemningsfulde luer.

arrow Læs også: Skjult timer fik juletræet til at gå i sort

Hundreder og atter hundreder tilskuere var stimlet sammen for med bagoverbøjet nakke at iagttage den festlige og familievenlige tradition. Det fyldte pladsen i en sådan grad, at der ikke ville have været plads til en vis mand fra Østerland eller en ung kvinde på et æsel.

Knap var højtidens lysbeklædte grantræ blevet tændt, før klokkerne fra Sct. Bendts Kirke begyndte at bimle julen ind.

Julemanden, der under seancen var hejst højt om himlen i liften fra en brandbil, fik igen fast grund under støvlerne. Han blev hurtigt omringet af forventningsfulde børn, der lod den gavmilde mand vide, hvad de godt kunne tænke sig i julegave. Alt blev griflet ned på en liste så lang, mens forældrene spidsede ører, i erkendelse af at de har kraftig indflydelse på, om ønskerne går i opfyldelse.

Folk, som havde fået en plads yderst i menneskemængden, dryssede i roligt tempo bort fra plads og gik tilbage til julehandlen på en dag, hvor butikkerne fristede med tilbud. Trafikken proppede til, da et væld af barnevogne og fodgængere krydsede kørebanen.

Rundt om juletræet, som nu stod i al sin glans, hyggede mange mennesker sig til tonerne fra rødklædte spillemænd, hvis musik fyldte luften i samspil med den søde duft fra vafler og karamelliserede mandler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk