19. maj 2019
De frivillige har endnu ikke samlet nok ind til, at juleaften kan afvikles med det forventede antal deltagere. Her ses tovholder Mette Vallentin og hendes faste hjælper Kristian Bølling Petersen.                      Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

De frivillige har endnu ikke samlet nok ind til, at juleaften kan afvikles med det forventede antal deltagere. Her ses tovholder Mette Vallentin og hendes faste hjælper Kristian Bølling Petersen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juleaften for enlige er i fare for aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juleaften for enlige er i fare for aflysning
Ringsted - 11. december 2018 kl. 19:31
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mette Vallentin har i en årrække været torveholder på et juleaften-arrangement for enlige og andre, der gerne vil samles, i Ringsted Kulturhus. Hvert år samler hun og andre frivillige penge ind til flæskesteg, and, risalamande, juletræ og gaver. Og hvert år står hun i køkkenet i timevis for, at stegen, kartoflerne og den ægte brune sovs kan være klar til middagen den 24. december klokken 19.

Men i år er forventningens glæde afløst af bekymrede rynker i panden. For i modsætning til tidligere år mangler der økonomiske bidrag til den gode sag. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Hvert år er der økonomiske bidrag fra både private og forskellige velgørende foreninger . Sidstnævnte står for den største del. Det er herfra, der mangler donationer.

- Vi plejer at få fra en række foreninger, men det har vi ikke fået i år, siger Mette Vallentin, der har haft føleren ude flere steder.

- På dette tidspunkt af måneden plejer jeg at være sikker på, at vi kan holde arrangementet, men nu kan jeg være bange for, at vi skal aflyse, siger Mette Vallentin, da DAGBLADET Ringsted først taler med hende.

I mellemtiden får hun et positivt tilsagn fra Lions Club i Ringsted, og det luner lidt,

- Jeg tror lidt mere på det nu, hvor jeg har fået tilsagn om 5.000 kroner fra Lions, siger hun, da DAGBLADET Ringsted møder Mette Vallentin og en anden frivillig Kristian Bølling Petersen i Ringsted Kulturhus.

De to har været med de sidste mange år sammen med et skiftende korps af frivillige.

Det kræver et stort forarbejde, fordi der både skal skaffes gaver, gaverne skal pakkes ind, der skal skaffes et juletræ og købes ind til den store aften.

- I år har vi også været udfordret af, at julepynten bliver opbevaret i kulturhusets kælder, hvor der er skimmelsvampangreb, siger Mette Vallentin.

Heldigvis er juledugene blevet opbevaret uden for kulturhuset, så de er blevet reddet.

På selve dagen har alle de frivillige forskellige pligter. Nogle dækker borde. Andre sørger for, at hele underetagen er pyntet op. Atter andre kører ud og henter gæster, som ikke selv kan komme frem.

Mette Vallentin står på førstesal i køkkenet. For maden skal laves fra bunden.

- Jeg insisterer på, at alt skal være hjemmelavet, så hele huset dufter af jul, når folk kommer, siger Mette Vallentin.

Vil man donere til arrangementet, kan det ske ved henvendelse til Mette Vallentin på: 31 13 30 52.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk