2. august 2021
Anette Rasmussen har jubilæum 1. august. Foto: Bodil Pinholt
gallery icon

Se billedserie

Anette Rasmussen har jubilæum 1. august. Foto: Bodil Pinholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubilar fejrer 50 år på Danish Crown

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jubilar fejrer 50 år på Danish Crown
Ringsted - 19. juli 2021 kl. 07:47
Af Bodil Pinholt

Da Anette Rasmussen var i lærer som kontorassistent på slagteriet FSA i Køge var kreaturmarked en gang om ugen, hvor opkøbere kom for at handle.

Kreaturhandlerne kom trækkende med køer og Anette Rasmussen skulle forbi dem, for at komme ind på kontoret.

- De kom der med de store køer. De bliver vilde, siger man, når de kan lugte blod. Jeg var skrækslagen, beretter Anette Rasmussen.

Hun sagde også, at den dag hun var udlært, ville hun ikke være der mere. Sådan kom det ikke til at gå.

Den 1. august er det 50 år siden, at Anette Rasmussen kom i lære på slagteriet i Køge, og i dag kan hun kigge tilbage på 50 gode år på en arbejdsplads, hun har været glad for.

Anette Rasmussen bor i Køge og har altid gjort det. De første fire år var hun på slagteriet i Køge og blev så flyttet til Ringsted i november 1975.

Hun skulle være med til at etablere ekspeditionen på FSA, som slagteriet hed dengang - i dag Danish Crown.

En sammenslutning

FSA Forenede Sjællandske Andelsslagterier var dengang ved at bygge nordeuropas største svineslagteri på Bragesvej i Ringsted.

FSA var en sammenslutning af slagterierne i Køge, Haslev, Roskilde, Masnedø, Nykøbing, Frederikssund og Sorø.

- Vi fik en uge til at blive lært op i det. Det var noget af en mundfuld at blive kastet ud i, husker Anette Rasmussen, som jo næsten lige var udlært.

Desuden kom hun fra en mindre til en stor arbejdsplads. Storslagteriet åbnede i etaper, og Anette Rasmussen var med rundt, hver gang, der åbnede en ny afdeling.

Anette Rasmussen sad med fakturering, lidt med afregning og lidt omstillingen. Det var dengang man brugte kuglepen, skrivemaskine og spritduplikator.

Før computeren kom i 1991 blev dataene lagret på hulkort, som en gang om ugen blev sendt til Landbrugets EDB Central i Risskov.

Det var også den gang, hvor landmændene ringede ind, for at høre, hvad noteringen var. Det var de aktuelle kilopriser på slagtesvin.

Kom i bus

Da Anette Rasmussen i 1975 kom på slagteriet i Ringsted, var hun ikke den eneste, der blev flyttet. Medarbejdere fra Køge blev derfor kørt i to store busser til Ringsted. Slagteriet i Køge lukkede i 1976.

Da ekspeditionen for fem-seks år siden flyttede til terminalen i Kolding, rykkede Anette Rasmussen over i distributionen på Bragesvej. Her har hun blandt andet siddet med chaufførernes arbejdsplaner, løn og ferie. Der har været op til 20 chauffører, men nu er der kun to af slagteriets egne chauffører tilbage.

Derfor lukker distributionen den 31. august og udlæsningen af varer overgår til en vognmand udefra. Dermed slutter en epoke, og det sker samtidig med, at Anette Rasmussen går på pension.

- Jeg var med til at starte slagteriet. Jeg tændte lyset og åbnede porten i november 1975, og jeg slukker lyset og lukker porten til distributionen den 31. august, fortæller Anette Rasmussen.

- Tiden går, og den går stærkt, siger Anette Rasmussen.

Stor udvikling

Anette Rasmussen kigger tilbage på 50 år, hvor der har været en stor udvikling. Hun synes der er sket utroligt meget siden hun begyndte.

Til at begynde med, når hun skulle have fat i en chauffør, skulle hun have fat i køreplanen og regne sig frem til, hvor vedkommende var på ruten og ringede så til kunden. Det er blevet noget lettere med mobiltelefonen.

Anette Rasmussen kan også kigge tilbage på mange fusioner, og det har ikke været lige sjovt altid.

- Jeg har været igennem mange nåleøjer, siger Anette Rasmussen.

Selv om Anette Rasmussen var skræmt over køerne på kreaturmarkedet ved slagteriet i Køge, så blev alligevel til 50 år på slagteriet.

- Det har altid været en god arbejdsplads, forsikrer Anette Rasmussen.

Selv om det ikke har været muligt at holde fri til påske, jul og pinse på grund af travlhed, så har hun alligevel været glad for sin arbejdsplads.

- Ekspeditionen og chauffør-området har altid været attraktivt. Folk skulle bæres herfra, siger Anette Rasmussen.

- Selv om det er et stort firma og man er spredt for alle vinde, så har man det godt sammen.

Anette Rasmussen er ikke ked at stoppe sit arbejdsliv nu. Hun døjer en del med ledegigt. Når hun forlader arbejdsmarkedet får hun mere tid til at være kreativ. Hun har altid lavet håndarbejde, og siden 1990'erne har hun syet patchwork, så nu skal hun til at være mere flittig med nål og tråd.

Jubilæet markeres med en reception fredag den 13. august klokken 13.30 i kantine H.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk