18. november 2017
Restaurant Tatami åbnede i oktober 2016 og er siden blevet et meget besøgt sted. I weekender er der som regel optaget på pladserne ligesom om onsdagen, hvor folk fra hele Sjælland valfarter til den nærliggende Sjællands Bilauktion. Der var også godt fyldt på pladsen onsdag aften. Foto: Anne Wandahl
Restaurant Tatami åbnede i oktober 2016 og er siden blevet et meget besøgt sted. I weekender er der som regel optaget på pladserne ligesom om onsdagen, hvor folk fra hele Sjælland valfarter til den nærliggende Sjællands Bilauktion. Der var også godt fyldt på pladsen onsdag aften. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Japansk restaurant risikerer politisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Japansk restaurant risikerer politisag
Opdateret 25. august 2017 kl. 07:22
Ringsted - 24. august 2017 kl. 15:39
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nul adgang til en ordentlig håndvask, lunken laks og beskidt kondensvand, der løber ned i madvarerne i et kølerum.

arrow Læs også: Japansk restaurant har hyret professionel hjælp

Det fandt fødevarekontrollen på den kæmpestore Restaurant Tatami i Benløse ved Ringsted ifølge den seneste offentliggjorte kontrolrapport, skriver DAGBLADET Ringsted.

Rapporten er fra et kontrolbesøg den 15. juni, men har været længe undervejs.

Alle tre forhold bliver anmeldt til politiet, fordi de også var et problem, da kontrollanterne tjekkede Tatami i marts og på en opfølgende kontrol i maj.

I maj førte adskillige problemer med hygiejne, opbevaring af maden og rengøring til, at ejerne fik bøder på fire gange 15.000 kroner.

Da kontrollen fulgte op igen på besøget den 15. juni var intet gjort. Derfor bliver Tatami nu politianmeldt, fremgår det af rapporten.

Der blev desuden føjet yderligere bøder på 32.000 kroner for andre brud på lovgivningen.

Fødevarechef Henning Knudsen, Fødevarestyrelsen Sjælland/Fyn, oplyser, at der har været yderligere et kontrolbesøg på Tatami den 27 juli.

Ifølge Henning Knudsen er flere af problemerne blevet udbedret. Der er dog stadig problemer, men fødevarechefen vil ikke fortælle hvilke, før rapporten bliver offentliggjort i næste uge.

Tatamis ejer, Jishuan Yan, oplyser til DAGBLADET Ringsted, at alle ulovlige forhold undtagen ét er bragt i orden, og det vil også stå i kontrolrapporten fra juli, når den udkommer om en uges tid.

- Vi har et kølerum, hvor det drypper fra loftet. Isoleringen er ikke så god. Vi har haft en tekniker til at lave det to gange, men det dur ikke. Det er et gammelt rum, så vi har bestilt et helt nyt. Det kommer fra Herning, og de har lovet, at det er her om to uger, siger Jishuan Yan.

Han oplyser desuden, at der er indkøbt og opsat ny håndvask for halvanden måned siden. Der er skiftet flere gulve for at lette rengøringen og sikre, at gamle, spildte fødevarer ikke ligger og rådner i krogene.

Produktionskøkkenet er desuden under ombygning.

arrow Fødevarechef: Ingen akut sundhedsfare på restaurant
25. august 2017 kl. 07:39 Opdateret: kl. 07:39
arrow Dennis tror dårlig mad har gjort ham syg
08. juli 2017 kl. 11:17 Opdateret: kl. 11:22
arrow Flere klager ligger bag kontrol af Tatami
08. juli 2017 kl. 05:12 Opdateret: kl. 22:09
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk