16. oktober 2021
Jakup Johansen vandt DM i Master singlesculler. Foto: Ringsted Ro- & Kajakklub
gallery icon

Se billedserie

Jakup Johansen vandt DM i Master singlesculler. Foto: Ringsted Ro- & Kajakklub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jakup Johansen vinder dansk mesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakup Johansen vinder dansk mesterskab
Ringsted - 24. september 2021 kl. 13:15

Sorø-Ringsted: Efter et coronaramt Danmarksmesterskab i roning sidste år kunne det samlede Ro-Danmark i sidste weekend samles til den årlige kamp om DM-medaljerne på Sorø Sø. Vanen tro blev der kæmpet mellem de helt unge talenter fra 10 år og helt op til de ældre masters roere over 70 år, og med en del tidligere VM, EM og OL vindere på deltagerlisten.

Ringsted Roklub var i år kun repræsenteret ved Jakup Johansen i Master singlesculler. Han havde inden weekenden stillet op i et par singlesculler løb tidligere på sæsonen, men havde ikke helt fået tingene til at fungere så godt i kamp som hjemme til træningen på Haraldsted Sø.

Derfor var det blevet til placeringer udenfor medaljeskamlen. Men Jakup Johansen har vist stor fremgang i træningen det seneste år, og hvis han kunne ramme niveauet fra træningen, var en podieplacering absolut indenfor rækkevidde.

Han stillede lørdag formiddag op i indledende løb, og kunne med en kontrolleret indsats indløse billet til eftermiddagens finale efter at være blevet nummer to i sit indledende løb.

I finalen prøvede Jakup Johansen at lægge mere roligt ud for at forsøge at finde ind i en god rytme og få bygget fart i båden. Det lykkedes, men det rolige udlæg betød også, at to andre både hurtigt havde bragt sig foran, og de havde taget lidt over en bådlængdes forspring på Jakup Johansen halvvejs på 1000 meter distancen. En bådlængde svarer til ca. 4 sekunder, og med 500 meter tilbage begyndte det at blive ret meget tid at skulle hente på de erfarne roere oppe foran i feltet.

Jakup Johansen fremviste dog super effektiv roning og kunne glide forbi den sidste konkurrent lige inden målstregen og vinde med 0,4 sekund, og dermed hjembringe et lidt overraskende Danmarksmesterskab til Ringsted Ro- & Kajakklub.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk