17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Invester dine penge, som du køber bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Invester dine penge, som du køber bil
Opdateret 19. maj 2016 kl. 11:35
Ringsted - 11. oktober 2010 kl. 08:51
De fleste mennesker ved, hvad de vil kigge efter, hvis de skal ud og købe ny bil. Sådan forholder det sig ikke med investering. Men bilkøb og investering kan på mange måder sammenlignes, forklarer centerdirektør i Nykredit, Mikkel Eskildsen.

- Det handler begge dele om at blive klar over sine behov og prioriteter. Har man en stor familie og et stort kilometerforbrug, er det fornuftigt at købe bil derefter. På samme måde med investering. Først når man har forholdt sig til hvad man sparer op til, hvornår man skal bruge pengene, og hvilken risiko, man vil løbe, kan man finde den optimale opsparingsform, siger Mikkel Eskildsen.

Han får mange henvendelser fra kunder, der vil høre, hvor meget de kan få i rente på deres opsparingskonto, men ofte kan han konstatere, at en opsparingskonti slet ikke er den bedste løsning for kunden.

- Mange kunder har fokus på, hvor høj rente de kan få på indlånskonti. Og det er også fornuftigt, for det handler jo om afkastet på deres opsparing. Man skal blot gøre sig klart, at det bedste afkast får man ofte først, hvis man kombinerer sin opsparingskonto med andre muligheder, siger Mikkel Eskildsen, og han fortsætter.

- Det vigtigste er at blive klar over sin tidshorisont. Hvor stor del af opsparing har man brug for her og nu, og hvor meget har man brug for om 5, 10, 15 eller 20 år? Penge på en opsparingskonto er nemt tilgængelige, men afkastet er heller ikke så stort som en investering i værdipapirer typisk er. En opsparingskonto kan derfor ses som en god, kortsigtet investering, hvor man gemmer den daglige reserve til ferie eller uforudsete udgifter som udskiftning af vaskemaskinen, siger han.

Men eksempelvis opsparing til pension eller køb af ny bil er langsigtede investeringer, hvor det er vigtigt at blive afklaret omkring tidshorisont og den ønskede balance mellem afkast og risiko.

Hvad der er det rette for den enkelte, er noget nær umuligt at sætte på formel, da det afhænger af kundens samlede økonomi. Men det vil næsten aldrig være den bedste løsning at have hele sin opsparing stående på en opsparingskonto, forklarer Mikkel Eskildsen.

I stedet anbefaler han, at man søger økonomisk rådgivning, så man kan få hjælp til at opstille en tidshorisont for de forskellige ting, man sparer op til og samtidig få skabt en balance mellem sine behov og ønsker i dag og på længere sigt.
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk