30. oktober 2020
Foto: Anne Wandahl
Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ild i lejlighed var en lovlig havepejs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ild i lejlighed var en lovlig havepejs
Ringsted - 17. august 2020 kl. 14:51
Af Anne Wandahl

Det lød potentielt slemt, men var det heldigvis ikke, da der søndag aften omkring klokken 21.45 kom en alarm til Midt- og Sydsjællands Brand og Redning i Ringsted fra Kristoffersvej i den sydlige del af byen.

arrow Læs også: Hurtig landmand stoppede storbrand

- Vi fik en melding om brand i en etageejendom og muligvis to personer savnet, beskriver Michael Tedaldi Lohse, beredskabsinspektør og vagthavende indsatsleder.

Han bor selv i nærheden og var derfor fremme med indsatslederbilen i løbet af to minutter.

- Der var hverken flammer eller røg fra bygningen, men fra en have på bagsiden. Man kan se, der står sådan en havepejs, siger Michael Lohse.

Beboerne lukkede ham selvfølgelig ind i haven, hvor han kunne konstatere, at alt var i orden. Pejsen er lovligt installeret og blev brugt til det formål, den er godkendt til.

- Der stod også vand i nærheden, så den blev brugt med sund fornuft. Det var ingen problemer. Det kan være naboer eller forbipasserende, der måske har set lysskær eller røg fra pejsens påførte skorsten, mener Michael Lohse.

Fordi han var så hurtigt fremme, nåede han at få afblæst både resten af det vagthavende brandhold foruden politi og ambulancer, der altid bliver sendt af sted på alarmer om brande i beboelser.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk