6. juni 2020
Simon Buer har i de her nedlukningstider turdet investere i en ismaskine, som virkelig vil noget. Den er brugt, for en fabriksny koster en kvart million. Opskrifterne på isen i skovkroens nye ishus er dog udviklet og afprøvet hjemme i hans eget køkken på en mere beskeden bordmodel, der ikke kræver mindst fem liter ismasse ad gangen.
gallery icon

Se billedserie

Simon Buer har i de her nedlukningstider turdet investere i en ismaskine, som virkelig vil noget. Den er brugt, for en fabriksny koster en kvart million. Opskrifterne på isen i skovkroens nye ishus er dog udviklet og afprøvet hjemme i hans eget køkken på en mere beskeden bordmodel, der ikke kræver mindst fem liter ismasse ad gangen.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idyllisk skovkro åbner nyt ishus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idyllisk skovkro åbner nyt ishus

Et kæmpe monstrum af en maskine forvandler kroejer Simon Buers helt egne opskrifter til kolde fristelser. Dem har han udviklet, når han nu har haft meget god tid under nedlukningen.

Ringsted - 21. maj 2020 kl. 08:06
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Skovkro bliver endnu finere mens den venter på fester

Gyrstinge Skovkro ved Ringsted åbner igen for spisende gæster efter de mange uger med virusnedlukningen, men kroejer Simon Buer venter lidt med hovedretterne og buffeterne og begynder med desserten.

Simon Buer og hans familie har brugt de mange coronauger på at renovere kroen yderligere, men det kan man jo ikke leve af alene.

- Jeg elsker is. Jeg kan spise is på alle tider af døgnet, så for mig var det oplagt at lave et ishus, fortæller den unge kroejer.

Så torsdag den 21. maj fra klokken 14, træder man ind i kroens foyer med ny indretning med køledisk og softicemaskine.

Selv nougat er håndgjort

Den lede coronavirus har ramt spisestederne hårdt. Skovkroen er ingen undtagelse. Alligevel har Simon Buer turdet investere i sit nye ishus, for hvis man vil have flere folk ud i den idylliske skovkro, må man tænke ud af brynet.

Et ishus er jo en gammel kendt »opfindelse«, men selve isen, den er ny.

- Det er mine egne opskrifter, jeg har gået og nørdet med, mens vi har været lukket, fortæller kokkeuddannede Simon Buer.

Hans is begynder med en grundmasse, men ender i forskellige smagsvarianter. Der er jordbær, vanilje og chokolade til kunder med klassiske smagsløg. Men også varianter med for eksempel mango, pistache eller karamel.

Iselskeren Simon har naturligvis tænkt på folk, som ikke er til mælkeprodukter, så på kroens nye kæmpeismaskine bliver der også lavet sorbet.

Alt er hjemmelavet til de gammeldaws iskugler. Nougaten er håndgjort og hakket nougatine, og karamellen til karamelisen har også kogt i kroens egne gryder.

Mens det nye ishus i kroen åbner den 21. maj, bliver der først åbnet for hovedretterne og buffeterne fra torsdag den 28. maj.

arrow Aflyste konfirmationer rammer hårdt hos prisnomineret kro
19. marts 2020 kl. 11:38 Opdateret: kl. 10:38
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk