21. april 2021
Bent Søegaard og Brian Larsen fra hhv. Benløse og Ringsted Idrætsforening glæder sig over, at forsamlingsloftet er blevet hævet for udendørsidrætten.
Bent Søegaard og Brian Larsen fra hhv. Benløse og Ringsted Idrætsforening glæder sig over, at forsamlingsloftet er blevet hævet for udendørsidrætten.
Foto: Anders Ole Olsen/ Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsledere: Det bliver ligesom at se køerne blive lukket ud på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsledere: Det bliver ligesom at se køerne blive lukket ud på græs
Ringsted - 25. februar 2021 kl. 11:24
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

- Det bliver ligesom, at se køerne blive lukket ud på græs.

Sådan siger både den ene og anden leder fra idrætsforeningerne i Ringsted og Benløse om mandagens delvise genåbning af idrætslivet i det fri.

For når alle fodbolddrenge- og piger igen kan begynde træningen, bliver det helt sikkert med store glædessmil og opsparet energi, der matcher vores firbenede venners første forårsfornemmelser på græs.

- Det bliver rigtigt godt, og vi er meget glade for, at loftet er hævet til 25, fordi det meget bedre passer til vores hold og grupper, siger Bent Søegaard, formand i Benløse Idrætsforening, om forsamlingsloftet, der fra mandag bliver hævet til 25 mennesker samlet til udendørsidræt som f.eks. og mestendels fodbold.

Fra mandag den 1. marts kan udendørsidrætten vende tilbage på grønsværen. Foto: Jens Wollesen

Også Brian Larsen fra Ringsted Idrætsforening glæder sig over meldingen, der betyder, at det udendørs idrætsliv kan vende tilbage efter over to måneders vinterhi.

- Det bliver godt for os alle sammen at komme i gang igen, siger idrætsformanden og tilføjer:

- Vi er i fuld gang med at indkøbe håndsprit, og se om banerne fungerer til de grupperinger, vi nu har. Vi har nogle hold, der er over 25 stykker, så der skal vi lige finde ud af, om grupperne skal have en halv eller hel bane hver, siger han.

En politisk beslutning

Da regeringen præsenterede de lempelser, der vil træde i kraft fra mandag den 1. marts, på et pressemøde i går, gik de ellers stik imod sundhedsmyndighedernes anbefaling og hævede loftet for udendørsidræt fra de anbefalede 20 til 25 mennesker.

Både Brian Larsen og Bent Søegaard er dog glade for, at regeringen har valgt at føje fem flere til loftet. Hvis idrætsforeningerne skulle begynde at dele holdene ind i mindre grupperinger, ville det nemlig også kræve flere trænere.

- Med et forsamlingsloft på 25 er der store chancer for, at medlemmerne kan træne flere gange om ugen i stedet for en enkelt gang. Hvis vi nu skulle ned i flere mindre grupper, så ville det være svært at finde bemanding nok, forklarer Brian Larsen.

Benløses floorballhold er et elitehold, som fortsat har kunne træne under nedlukningen. Foto: Jens Wollesen

Hos Benløse Idrætsforening ser man ikke bare frem til at byde fodboldspillerne velkommen, men også de ældre medlemmer, der har mødtes om det såkaldte ”krolf”.

Spillet, som er en blanding mellem kroket og golf, har nemlig lige så meget været et socialt omdrejningspunkt.

- Alle 50 medlemmer er over de 60 år, og det har været et stort afsavn for dem ikke at kunne mødes. Så det betyder meget, at de nu kan komme i gang igen, siger Bent Søegaard.

Gymnastikken vender lige vejret

Både i Benløse og Ringsted Idrætsforening forventer formændene, at gymnastikken vil rykke udenfor, hvis vejret ellers tillader det. Og hvis smitten falder, kan foreningerne måske på sigt begynde at arrangere turneringer.

- I første omgang gælder det dog fodboldtræningen. Bare det at se de unge mennesker være i gang igen på mandag, bliver dejligt, slutter Bent Søegaard.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk