19. oktober 2021
DM i politihund foregår i Ringsted fra lørdag den 25. september kl. 8 og slutter igen søndag den 25. september kl. 17. Foto: Jens Wollesen
DM i politihund foregår i Ringsted fra lørdag den 25. september kl. 8 og slutter igen søndag den 25. september kl. 17. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundemesterskaber bliver lige så meget bjæf som for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundemesterskaber bliver lige så meget bjæf som for børn
Ringsted - 21. september 2021 kl. 10:32
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Det plejer at blive afholdt langt fra alfarvej, men når danmarksmesterskaberne i politihund løber over stablen i den kommende weekend, sker det for første gang nogensinde i en større by.

- Det betyder rigtigt meget at kunne holde danmarksmesterskaberne i Ringsted, for så kan vi få flere samlet om konkurrencen, mens hele byen bliver engageret, siger Søren Bjeverskov, politiassistent og medarrangør af mesterskabet igennem Dansk Politihundeforening.

Mange oplevelser

Danmarksmesterskabet bliver holdt med hovedbase ved Falck-stationen på Klosterparks Allé. Der er indmarch fredag eftermiddag fra klokken 16.45 og klokken 17 åbnes DM 2021 officielt af formand CPI Lars Bræmhøj og VPI John Jensen.

Konkurrencer begynder lørdag den 25. september kl. 7 og fortsætter søndag morgen klokken 7 og frem til at danmarksmestrene kåres ved Falck-stationen kl. 17.

Man kan dog opleve meget mere end konkurrence mellem dygtige politihunde.

Falck stiller op med en ambulance og nogle elever, der fortæller om uddannelsen som ambulancebehandler.

Derudover kommer der en stige- og sprøjtevogn fra Midt- og Sydsjællands Brandvæsen, mens politiet stiller med en udstillingsbus, siger Erik Bruun Rasmussen, områdeleder for Falck i Ringsted og Haslev.

Skaber synlighed omkring andre ting

Han mener, at et arrangement som DM i politihund kan skabe synlighed omkring Falcks arbejde.

- Det er fint, for det gør, at vi kan skabe mere synlighed omkring vores arbejde. Vi benytter enhver lejlighed til at fortælle om det at være ambulancebehandler. Der er jobgaranti, og det er en rigtigt, god praktisk uddannelse, siger Erik Bruun Rasmussen og slår fast:

- Det er første gang, man afvikler det så tæt på en bymidte, og vi håber meget, at det er med til at trække flere nysgerrige til.

Tak til kommunen

Udover de forskellige aktiviteter vil der også være boder med alt lige fra hundeudstyr til wellness-produkter.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at byde folk og hundeførere velkomne, men det kunne aldrig have ladet sig gøre uden Ringsted Kommune. De har hjulpet os utroligt meget gennem hele forløbet, så en stor tak skal lyde herfra, slutter Søren Bjeverskov.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk