11. december 2017
Bente Nørgaard er medlem af Dyrenes Beskyttelse og går generelt meget op i dyrevelfærd. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Bente Nørgaard er medlem af Dyrenes Beskyttelse og går generelt meget op i dyrevelfærd. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hund gik amok: Kom hjem til blodige og skamferede høns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hund gik amok: Kom hjem til blodige og skamferede høns
Opdateret 09. oktober 2017 kl. 14:25
Ringsted - 09. oktober 2017 kl. 14:22
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bente Nørgaard havde været på en årlig tur i Eventyrteateret med sin mand og to børnebørn, da hun fredag aften kom hjem til sit hus på Præstelunden i Ringsted.

arrow Læs også: Det kan du gøre, hvis dit kæledyr bliver bidt af en ukendt hund

Her ventede der hende og familien en ulykkelig oplevelse. For ude i hønsenes løbegård lå en af deres fire høns blodig og skamferet med fjer ud over det hele.

Tilbage i hønsegården sad kun to rystende høns på deres pind. Der manglede altså en høne, der også måtte være kommet til skade, siden parret forlod ejendommen klokken 13.30 samme dag.

Bente Nørgaard og hendes mand gik derfor straks ud i mørket med en stavlygte for at finde den manglende høne, men det var først næste morgen, at de fandt den liggende i hækken - lige så ilde tilredt som den første.

På ejendommens hoveddør var der blevet efterladt en seddel fra en hundeejer.

- Jeg beklager, at min hund er stukket af og kom ind i jeres hønsegård. En høne er desværre død. Kontakt mig venligst, stod der på sedlen, der fik Bente Nørgaard helt op i det røde felt.

- Sedlen trickede mig helt vildt. Der står »desværre«, som om der er tale om et uheld. Hun har ikke haft styr på sin hund overhovedet. Hvis det var mig, der havde forårsaget det her, havde jeg stået med en stor buket blomster dagen efter, fortæller Bente Nørgaard, der mellem fredag og mandag morgen har haft kontakt til forfatteren til noten.

- Der var ingen undskyldning, og hun ville ikke fortælle racen på hunden, fortæller Bente Nørgaard, der kunne forstå på hundeejeren, at vedkommende slet ikke bor på Præstelunden, men blot havde været på besøg.

Nu har Bente Nørgaard meldt kvinden til politiet.

Hun håber, at politiet vil undersøge, hvilken hund der er tale om, og om den kan finde på at gøre noget lignende igen.

Bente Nørgaard selv mener, at der må være tale om en større hund, da den har kunnet springe over et hegn på cirka en meter, der indhegner haven, for at komme ind til hønsene.

Her har den angiveligt flået hegnet til hønsenes løbegård op, hvor den har fået ram på to høns, inden de resterende høns har barrikaderet sig bag endnu et hegn i hønsegården, hvor hunden tilsyneladende ikke har kunnet trænge ind.

Bente Nørgaard håber også, at hundeejeren får et påbud om, at vedkommendes hund ikke må komme på Præstelunden mere - ikke mindst af hensyn til sine otte børnebørn, der er ned til halvandet år.

- Min mand og jeg er dybt ulykkelige over, hvad der er sket, men lykkelige over, at vores små børnebørn ikke var ude i haven. Vi har børnebørn på besøg hver weekend, forklarer Bente Nørgaard, der er glad for, at blodbadet ikke gik ud over børnebørnene eller hendes egen lille cocker spaniel, der heldigvis ikke var ude i haven, da den fremmede hund kom forbi.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk