5. april 2020
Ved storytellerkoncerten blev der under sangen »Tycho Brahe« spillet på krumhorn, som man gjorde det i midten af 1500-tallet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Ved storytellerkoncerten blev der under sangen »Tycho Brahe« spillet på krumhorn, som man gjorde det i midten af 1500-tallet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historier og sange i skøn forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historier og sange i skøn forening
Ringsted - 22. februar 2020 kl. 23:56
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gode historier og skønne sange var i skøn forening, da Lars Lilholt, med sit band, gav koncert i »storytellerkonceptet« lørdag aften den 22. februar i Ringsted Kongrescenter.

»Storyteller er historier, koblet sammen med musikken, og en ikke helt fyldt sal fik blandt andet historien om dengang Lars Lilholt havde besøg af sine »dårlige venner«, Allan Olsen og Johnny Madsen som han var sammen med i Dalton.

For at gøre en lang historie kort, så tog Allan Olsen og Johnny Madsen efter indtagelse af den del god rødvin og cognac en kano og padlede ud på den dybe og brede Gudenå, der løber lige ved Lars Lilholts hus.

I en diskussion i kanoen mellem Madsen og Olsen, rejste Johnny Madsen sig op, og faldt naturligvis i vandet.

Denne historie ledte hen til en af de mange sange, Lars Lilholt har skrevet om Gudenåen, nemlig »Ved Den Gamle Gitterbro«.

Fællessang
Ind i mellem historierne kom der mange af Lars Lilholts både kendte og mindre kendte numre.

Alle numrene blev spillet i afdæmpede versioner, men publikum kunne nu alligevel godt synge med på blandt andet »Den Hvide Dværg«, som bandet også spiller ved udendørskoncerterne.

Vi kunne også synge med på sangen om »Onkel Christian« samt »Held og Lykke«, og selvfølgelig var der fællessang til »Kald Det Kærlighed.

Bevægende sange
Den 9. april er det 80 år siden Danmark blev besat af tyskerne og vi blev en del af 2. Verdenskrig.

Denne anledning brugte Lars Lilholt til at spille den fantastiske sang »Hvidsten Kro«, som han skrev sammen med Gerda Fiil, der var med i modstandsgruppen.

- Jeg har lovet Gerda, at jeg spiller den sang, når folk sidder ned, sagde Lars Lilholt.

Det er altid bevægende at høre den sang, som handler om en virkelig historie, og det var det også denne aften i Ringsted Kongrescenter.

Også den dejlige sang med den fine og eftertænksomme tekst »Hvor Går Vi Hen Når Vi Går«, er bevægende.

Det nummer fik vi også denne aften sammen med historien om, at da Lars Lilholts far, Per, døde som 92-årig i 2016, sang Pers børnebørn netop den sang ved bisættelsen.

På den måde fik Lars Lilholt og det yderst velspillende orkester gode historier og dejlige sange til at smelte sammen i skøn forening.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk