24. oktober 2021
Mazlum Øz er vokset op i Sønderpark i Ringsted, og da han fik sin studenterhue i sin tid, var han et sjældent syn i området, som gennem årene har oplevet problemer med kriminalitet og arbejdsløshed. I dag er han på fjerde år formand for integrationsrådet i Ringsted Kommune, hvor han også er medlem af byrådet for Venstre. Privatfoto
Mazlum Øz er vokset op i Sønderpark i Ringsted, og da han fik sin studenterhue i sin tid, var han et sjældent syn i området, som gennem årene har oplevet problemer med kriminalitet og arbejdsløshed. I dag er han på fjerde år formand for integrationsrådet i Ringsted Kommune, hvor han også er medlem af byrådet for Venstre. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her går det bedre med integrationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her går det bedre med integrationen
Ringsted - 23. september 2021 kl. 15:24
Af Kasper Frank

Det går bedre med integrationen på en lang række områder i Ringsted.

Det viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriets integrationsbarometer, som opgør ni målsætninger om integration på kommunalt niveau og på landsplan.

Især inden for kriminalitet går det den rette vej, hvor andelen af 15-29-årige indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund, der bliver dømt for straffelovsovertrædelser i Ringsted Kommune, er faldet markant siden 2012.

Dengang blev 6,9 procent dømt for at overtræde straffeloven, mens tallet i dag er faldet til 2,8 procent. På landsplan er udviklingen gået samme vej, men ikke så markant som i Ringsted.

Mislykkes ikke

Udviklingen glæder formanden for integrationsrådet i Ringsted Kommune, byrådsmedlem Mazlum Øz (V).

- Der er en tendens til at tro, at der hvor der er mange indvandrere, mislykkes integrationen, men det er ikke tilfældet i Ringsted. Antallet af borgere med anden etnisk herkomst end dansk er rimelig højt i Ringsted i forhold til andre kommuner, men generelt ligger vi godt, selv om vi selvfølgelig også har udfordringer, siger han.

Også på beskæftigelsesområdet klarer Ringsted sig bedre. I 2012 lå beskæftigelsesfrekvensen på 51 procent for 25-64-årige ikke-vestlige borgere, mens det seneste tal opgjort i 2019 er steget til 61 procent, hvilket er en smule højere end på landsplan.

Gode jobmuligheder

Integrationsrådsformanden roser en bred vifte af aktører for at være med til at skabe den positive udvikling.

- Mange i vores lokalsamfund har været gode til at tage imod nytilkomne og inkludere dem i samfundet. De frivillige, foreningerne og borgerne. Det er gået op i en højere enhed. Der har været gode muligheder for at få job. Beskæftigelsesmulighederne her i Ringsted er rimelig gode, og det hjælper en del på integrationen. Job, sprogkundskaber og det at være en del af lokalsamfundet er afgørende, siger Mazlum Øz.

Når det kommer til uddannelse, er der også sket en forbedring over de senere år sammenlignet med 2012. I hvert fald, når det handler om dansk- og matematikkundskaberne.

Markant forbedring

Blot 62 procent af de ikke-vestilige indvandrere bestod afgangsprøven i dansk og matematik på 9. klasseniveau i 2012, mens tallet siden er steget betragteligt.

I 2020 var beståelsesprocenten således på 94 - et procentpoint højere end landsgennemsnittet.

På landsplan har 66 procent af de 20-24-årige ikke-vestlige indvandrere gennemført en dansk ungdomsuddannelse i 2020, mens tallet i Ringsted er 63 procent mod 56 procent i 2012.

Samtidig er andelen af 25-39-årige ikke-vestlige indvandrere med en videregående uddannelse i Ringsted steget fra 17 procent i 2012 til 38 procent i 2020. Udviklingen følger landsgennemsnittet.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk