27. september 2020
Brandvæsenet fra Ringsted kunne se røgen længe før, de nåede frem. Det tog en times tid, før branden var slukket. Foto: Anne Wandahl
Brandvæsenet fra Ringsted kunne se røgen længe før, de nåede frem. Det tog en times tid, før branden var slukket. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haveskur gik op i masser af røg og flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haveskur gik op i masser af røg og flammer

Opdatering: Politiets brandtekniker skal undersøge resterne af haveskuret. En mulig årsag kan være to 12-voltsbatterier, der stod op ad skuret, oplyser Charlotte Tornqvist, Midt- og Vestjællands Politi

Opdateret 06. august 2020 kl. 10:24
Ringsted - 05. august 2020 kl. 16:57
Af Anne Wandahl

Røgen væltede op over Benløse ved Ringsted, da der onsdag eftermiddag gik ild i et redskabsskur på en ag grundene i Kolonihaveforeningen Hjortemosen.

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning fik alarmen klokken 14.49.

Det var en af de alarmer, hvor brandholdet vidste, at der var noget om snakken allerede før, de nåede frem.

- Jeg kunne se røgen, allerede ude fra Holbækvej. Skuret var overtændt, da vi nåede frem, beskriver beredskabsinspektør og vagthavende indsatsleder Torben Larsen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning i Ringsted.

Politi og ambulance kørte også til Hjortemosen. Meldingen til alarmcentralen lød i første omgang på, at der kunne være en person inde i skuret.

Det var der heldigvis ikke.

Vinden havde også en heldig retning.

- Det var et træskur malet med træbeskyttelse. Det giver en pokkers masse røg, men vinden var i den rigtige retning, så det blæste ud over markerne, siger Torben Larsen.

Det var også heldigt for selve kolonihavehuset på grunden. Det stod i passende afstand og væk fra vindretningen, så ilden forblev i redskabsskuret uden af sprede sig til andre bygninger eller andet i haveforeningen.

Der skete derfor ingen skader på andet en redskabsskuret. Det er til gengæld helt færdigt.

- Vi kunne ikke gøre andet, end at slukke resterne. Der står fire hjørnestolper og et tag nu. Det er, hvad der er tilbage, så der skal rejses et nyt skur, siger Torben Larsen.

Brandårsagen har han ingen forklaring på.

- Politiet har spærret grunden af med minestrimler, og så kommer deres efterforskere og ser på det senere, siger Torben Larsen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk