17. oktober 2019
Jesper Corfitzen får hjulpet Julie Godtfredsen fra Fjellebro med et råd til hendes rododendron. Den har det skidt og er næsten gået ud. Der er ikke andet at gøre, end at prøve at give den en masse vand, tipper havemanden. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Jesper Corfitzen får hjulpet Julie Godtfredsen fra Fjellebro med et råd til hendes rododendron. Den har det skidt og er næsten gået ud. Der er ikke andet at gøre, end at prøve at give den en masse vand, tipper havemanden. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haveekspert: Giv parcelhushaven en fair chance for at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haveekspert: Giv parcelhushaven en fair chance for at overleve
Ringsted - 18. april 2019 kl. 14:44
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kendte havemand fra tv Jesper Corfitzen deler skærtorsdag rundhåndet ud af tip og gode råd til havefolket hos Planteforum i Ringsted.

Egentlig har Planteforums Erik Pedersen inviteret havemanden for at vise, hvordan man planter en skovhave.

Men kunderne får også råd om brugen af kompost og hønsemøg, græsplænens bedste pleje med meget mere mere.

Og så har Jesper Corfitzen en drøm, han gerne vil dele med haveejerne, specielt i parcelhusene.

- I parcelhuskvartererne er der næsten ingen bevoksning over 2,20 meter. De høje træer er med til at give haven karakter og identitet: »Vi bor i huset henne på hjørnet med den store blodbøg«.

- Naaaa okay, måske ikke lige en blodbøg, men så et andet højt træ, siger Jesper Corfitzen.

Høje bevoksninger og i det hele taget planter, der får lov at være sig selv, er ikke bare med til at skabe dynamik. Det er en værn mod klimaet, anfører Jesper Corfitzen.

- Høje bevoksninger er så vigtige for at give haven skygge og holde på fugten. I det nye klima, vi har nu, har vinden alt for god plads til at brage hen over haverne og tørre dem ud. Vi så det jo her i marts, da den ene storm fulgte den anden, siger Jesper Corfitzen til sn.dk

Så hvis du har skrevet en alen lang liste op over alle de planter, du skal ud beskære i haven i din påskeferie, så beskær hellere listen.

- Lad mindst et træ vokse sig højt og skyggefuldt, lad være med at figurklippe alle buskene, lad blomstrende buske få lov til at blomstre, appellerer havemanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk