24. april 2019
Fra venstre Simon Kielstrup, Benjamin Pedersen og Andreas Vilbrandt, der alle er ved at færdiggøre deres tre-årige handelsuddannelse på ZBC. Foto: Yngve Saxil Andersen
Fra venstre Simon Kielstrup, Benjamin Pedersen og Andreas Vilbrandt, der alle er ved at færdiggøre deres tre-årige handelsuddannelse på ZBC. Foto: Yngve Saxil Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HHX-elever har fremstillet behagelige og bæredygtige sko til jakkesættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HHX-elever har fremstillet behagelige og bæredygtige sko til jakkesættet
Ringsted - 12. januar 2019 kl. 11:55
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man må lide for skønheden siges det, men der er alligevel grænser for, hvad ens fødder skal udsættes for, mener tre HHX-elever fra ZBC i Ringsted.

arrow Læs også: Gymnasieelev har succes med sine håndlavede smykker

Benjamin Pedersen, Andreas Vilbrandt og Simon Kielstrup har derfor designet en sko, hvor komforten er i top, uden at der bliver gået på kompromis med et lækkert look.

- Ideen kom sig af, at Benjamin havde været til bryllup og bagefter havde sindssygt ondt i fødderne. Vi satte os derfor ned og spekulerede over, hvordan man kunne løse problemet med en pæn sko, som også var super behagelig at have på, fortæller Simon Kielstrup.

- Vi vil gerne lave et alternativ til et indlæg i skoen. Vores sko kommer derfor til at være designet, så alle dele er med til at øge fodkomforten, f.eks. med en sål der er lavet i et materiale, der stødabsorberer, samtidig med at det stadigvæk er en pæn sko at se på, tilføjer Andreas Vilbrandt.

- Skoen kommer også til at være produceret af nogle bæredygtige materialer, så den bliver både dejlig at have på og er bæredygtig, tilføjer han.

De tre unge mænd har derfor været i fuld gang med deres ide, siden de diskuterede de ømme bryllupsfusser for et par måneder siden, og i næste uge ankommer den første prototype af deres sko.

- Vi får produceret vores prototype i Kina og vi har allerede solgt to par. Da der er tale om en prototype, kommer vores to kunder til at være med til at teste skoen og give feedback, så vi kan tilpasse designet, så det bliver helt perfekt, inden vi får større partier hjem, fortæller Benjamin Pedersen.

De tre HHX-elever har dog større planer end blot et par kunder. De lavede derfor en lille markedsanalyse, inden de kastede sig ud i tilværelsen som skoproducent.

- Vi sendte nogle spørgeskemaer ud, hvor vi spurgte folk, om de kunne være interesserede i et produkt som dette. Vi var ret overraskede over, hvor positiv respons vi fik, og har på nuværende tidspunkt modtaget over 1000 besvarelser, hvor mange har udvist interesse for vores produkt, fortæller Benjamin Pedersen.

- Vi har tænkt lidt over vores målgruppe, som vi tænker f.eks. er folk, der har et arbejde, hvor jakkesæt er dresscoden, og hvor et par komfortable laksko vil passe godt til, tilføjer Simon Kielstrup.

Mens de tre iværksættere i øjeblikket både arbejder med virksomhed og eksaminerne, som man udsættes for på tredje år på HHX-uddannelsen, så har de alle planer om at bruge et sabbat år på at få virksomheden op og køre.

- Vi har aftalt at tage et sabbatår og prøve kræfter med at åbne og drive en virksomhed. Vi har i løbet af vores uddannelse prøvet at lave virksomheder som en opgave, men vi har fået blod på tanden med at prøve det rigtigt, da vi har kunnet se, at der er en efterspørgsel efter et produkt som vores, som ikke ellers findes på markedet, siger Benjamin Pedersen.

I øjeblikket satser Benjamin Pedersen, Andreas Vilbrandt og Simon Kielstrup på, at de kan sælge de første par sko i løbet af 2019.

- Drømmen er, at vi kan sælge allerede fra sommer, men nu ser vi lige, hvordan tingene udvikler sig, siger Benjamin Pedersen.

Alternativt mener iværksætterne, at skulle salget af skoene først begynde til vinter, så har de årets julegaveide til den handelsstuderende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk