20. juni 2021
I Gyrstinge ser man frem til at arbejdet med at få skabt en naturpark i Ringsted. På billedet ses formand for Lokalrådet i Gyrstinge-Ørslevvester Jess Friss.
I Gyrstinge ser man frem til at arbejdet med at få skabt en naturpark i Ringsted. På billedet ses formand for Lokalrådet i Gyrstinge-Ørslevvester Jess Friss.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyrstinge-området er parat til naturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyrstinge-området er parat til naturpark
Opdateret 12. maj 2021 kl. 17:35
Ringsted - 11. maj 2021 kl. 19:00
Af Ulla Jensen

- Gyrstinge-området er parat til at gå positivt ind i den kommende debat og planlægning af Ringsteds nye pilotnaturpark.

arrow Læs også: Grønne folk skal være med til at bestemme i pilotnaturparkråd

Sådan siger formanden for Lokalrådet Gyrstinge-Ørslevvester Jess Friis som en reaktion på byrådets beslutning om at nedsætte et naturparkudvalg.

- Som et af de områder i kommunen, der rummer megen og fin natur, forventer vi at blive en af de centrale deltagere i forberedelserne til naturparken. Dette arbejde vil komme til at foregå i det pilotnaturparkudvalg, som byrådet netop har nedsat, og vi kan med tilfredshed konstatere, at kommunens nordvestlige del er godt repræsenteret i udvalget, siger formanden, der håber på stor lokal forankring:

- Vi vil arbejde for at etablere et godt samarbejde mellem kommunen og Gyrstinge-Ørslevvester området vedrørende etableringen af naturparken. Samtidig vil vi gerne arbejde for en bred lokal forankring og inddragelse, således at så mange lokale borgere som muligt får en positiv indstilling til projektet og dermed deltager i det. Dette har stor betydning for et projekt, hvor et af kodeordene er »frivillighed«. Og det er en målsætning for os, at alle kommunens borgere får en positiv indstilling til det arbejde, som vi lokalt vil gøre for naturparken.

Gyrstinge Lokalråd bliver repræsenteret af Jess Friis og Steen Kisselhegn i pilotnaturparkudvalget.

Desuden har Lokalrådet besluttet at ændre på kommissoriet for rådets Søudvalg, der de sidste 9 år har arbejdet med Gyrstinge sø, således at Søudvalget fremover bliver et Naturparkudvalg, oplyser lokalrådet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk