7. december 2019
De 120 nye elever kan se frem til om små tre år, hvor det er deres tur til at deltage i dimissionsfesten på Midtsjællands Gymnasium i Ringsted. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De 120 nye elever kan se frem til om små tre år, hvor det er deres tur til at deltage i dimissionsfesten på Midtsjællands Gymnasium i Ringsted. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasiums elevtal falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasiums elevtal falder

I år har Midtsjællands Gymnasium i Ringsted oplevet en nedgang på seks procent i antallet af nye 1.g-elever. Faldet er ifølge rektor okay set i lyset af små årgange og øget pres fra erhvervsuddannelserne.

Ringsted - 14. august 2019 kl. 09:02
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom optaget "overordnet set er ganske fornuftigt", har Midtsjællands Gymnasium i Ringsted måtte meddele tre personer, at de ikke har en fremtid som elever i de 1.g.-klasser, der i denne uge er begyndt .

Det samlede antal nye elever er seks procent lavere i forhold til de sidste par år.

Ifølge gymnasiets rektor Lene Eilertsen skyldes den lille tilbagegang en omstridt regel om optagelsesprøve og karaktergennemsnit:

- Det er en svær frustration for eleverne ikke at vide, hvorvidt man er inde eller ude før introdagen 12. august, men jeg tror også, at budskabet er klart for politikerne. At det her optagelsesforløb simpelthen ikke er i orden, hverken overfor eleverne eller gymnasiernes personale, siger Lene Eilertsen.

Hun nærer ikke stor kærlighed til den nye optagelsesregel, der gjorde, at ansøgere, der for eksempel har været på efterskole eller taget et sabbathår efter 9. klasse, skulle aflægge skriftlig optagelsesprøve 14. juni.

Det bliver dog en enkeltstående affære, for ved sin indtrædelse justerede Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) straks reglen til ikke at omfatte hverken karakterkrav eller prøve.

- Optaget ser fornuftigt ud, både i lyset af optagelsesprøven, og også det politiske pres, der er på erhvervsuddannelserne og de små årgange, der er for tiden, siger rektor Lene Eilertsen om optaget på gymnasiet i Ringsted.

Det danner sammen med afdelingen i Haslev Midtsjællands Gymnasium, hvor 206 elever i alt begyndte mandag.

120 af dem er begyndt i Ringsted-afdelingen.

Selvom de fleste af eleverne på Midtsjællands Gymnasium generelt er "rigtigt glade for de naturvidenskabelige fag". Som Lene Eilertsen siger, så vides det endnu ikke hvilke og hvor mange studieretninger, der bliver oprettet.

Givtigt grundforløb

De nye elever skal henover de næste tre måneder igennem et grundforløb, hvor de kan tage stilling undervejs:

- Jeg tror, at grundforløbet er godt, fordi eleverne kommer til at se faget i et nyt perspektiv, men jeg tror så også, at det går lidt udover deres første socialisering at skifte klasse. Derfor gør vi noget ud af at have to sunde introforløb, et i begyndelsen og et efter eleverne har valgt studieretning i november, siger rektoren om introforløbet, hvor de nye elever bl.a. skal på lejrskole sammen:

- Der er en informationsstrøm omkring os, som gør, at alle umiddelbart kan se glade og trivelige ud på overfladen på de sociale medier, men er de egentlig også i virkeligheden? Vores introforløb bygger på at være fysiske sammen og snakke med hinanden, siger Lene Eilertsen og tilføjer:

- Vi gør meget for at eleverne skal se hinanden som hele mennesker, og ikke bare som sidemakkere i dansktimen, siger hun.

Fagligt nærværende

Tager man til Næstved HF & Gymnasium går der omtrent 1500 elever, mens der på Høng Gymnasium & HF går hen ved 300.

Midtsjællands Gymnasium har samlet set ca. 730 elever, hvilket gør det middelstort i forhold til yderpolerne. Og denne størrelse værdsættes af ikke bare eleverne, men også gymnasiet, der forsøger at tiltrække flere og overbevise andre om ikke at tage turen til nærliggende gymnasier i for eksempel Roskilde.

- Vi kender alle sammen hinanden, hvilket gør, at vi for eksempel kan have klasselærere, der ikke kun er i faglig kontakt med eleverne, men også bemærker, hvis eleverne hænger med mulen, siger Lene Eilertsen og tilføjer:

- Vi vil heller ikke være store, for så vil vi bare ende som alle de andre. Det handler om at klæde eleverne bedst på, og i den proces handler det om at blive set som elev. Det er noget, både forældre og elever takker os for, når de tre år er gået. At vi er et lokalt gymnasium, der tilbyder god faglighed i en nærværende ramme.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk