5. juli 2020
- Da statsministerens melding kom onsdag aften, gik vi straks i gang med at omlægge undervisningen, og torsdag morgen var vi klar med online undervisning. Alle har knoklet hårdt for, at det kunne lykkedes på så kort tid, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen.
gallery icon

Se billedserie

- Da statsministerens melding kom onsdag aften, gik vi straks i gang med at omlægge undervisningen, og torsdag morgen var vi klar med online undervisning. Alle har knoklet hårdt for, at det kunne lykkedes på så kort tid, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasier gør undervisningen digital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasier gør undervisningen digital

Eleverne på ZBC og MSG i Ringsted vil i de kommende uger modtage online undervisning. På Zealand Business College havde man fjernundervisningen klar allerede torsdag morgen.

Ringsted - 13. marts 2020 kl. 12:31
Af Victor Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne på Midtsjællands Gymnasium og Zealand Business College i Ringsted vil i de kommende to uger modtage digital undervisning. Det oplyser begge uddannelsesinstitutioner på deres respektive Facebook-sider.

På Zealand Business College havde man allerede torsdag omlagt undervisningen til at være online, fortæller uddannelsesdirektør Glenny Hansen.

- Da statsministerens melding kom onsdag aften, gik vi straks i gang med at omlægge undervisningen, og torsdag morgen var vi klar med online undervisning. Alle har knoklet hårdt for, at det kunne lykkedes på så kort tid, siger Glenny Hansen til DAGBLADET.

arrow Læs også: Elever på sidste hovedforløb skal tilbage på ZBC
Fokus på teori

Undervisningen foregår primært på de to online portaler Moodle og Lectio, hvor lærerne kan uploade opgaver og læringspakker.

ZBC i Ringsted består af både et teknisk gymnasium, HTX, et handelsgymnasium, HHX og en række erhvervsuddannelser. For nogle af de mere praktiske uddannelser kan det være sværere at omlægge undervisning digitalt.

- Alle vores uddannelser bygger på en kombination af teori og praksis, hvor vi så har valgt at fokusere på teori-delen i de kommende to uger. Der kan dog være enkelte håndværksfag - eksempelvis bager-uddannelsen - hvor digital undervisning ikke giver mening, siger Glenny Hansen.

Én elev i karantæne

ZBC tilbyder også en række efteruddannelser som med kort varsel er gjort digitale. Det drejer sig om 100 til 200 kurser, der er lagt online. Til de elever, som ikke har digital adgang, udlåner skolen tablets og iphones.

- Vi har haft den fordel, at vi som uddannelsesinstitution i forvejen er meget digitale. Når det er sagt, så er jeg meget imponeret over den indsats, som alle lærere og ansatte har lagt for dagen for at få det her til at lykkedes, siger Glenny Hansen.

Ingen ansatte på ZBC er så vidt vides smittede med corona-virus eller i karantæne. En enkelt elev er sendt hjem i karantæne, men har ikke været i kontakt med andre på skolen.

Stor omvæltning

På MSG i Ringsted blev alle 800 elever bedt om at holde sig hjemme fra torsdag morgen. De planlagte terminsprøver torsdag og fredag blev aflyst, og det samme gjorde de studieture, som alle 2.G-klasser skulle have været på i uge 12. Det skriver MSG på sin hjemmeside.

Fra på mandag skal elever have digital undervisning fra hjemmet.

- Lærerne har arbejdet på højtryk for at forberede digital undervisning fra på mandag. Det har været en stor omvæltning, men jeg hører fra lærerne, at de er ved godt mod, siger rektor på MSG, Lene Eilertsen, til DAGBLADET.

Usikkerhed om SRP

De elever, der skulle have været på studietur i den kommende uge, får i stedet et normalt skema, de skal følge, oplyser rektoren.

De terminsprøver, som skulle have været afholdt torsdag og fredag, bliver i stedet afholdt digitalt i løbet af de næste 14 dage.

Den 23. marts starter SRP for 3.G-eleverne, og MSG har endnu ikke besluttet, hvordan det skal foregå.

- Det bliver en udfordring for SRP-eleverne, når bibliotekerne er lukket, og når eleverne i fysik og biologi ikke kan lave eksperimentelt arbejde. Lige nu afventer vi svar fra Undervisningsministeriet om, hvordan vi løser den udfordring, siger Lene Eilertsen.

MSG har ligesom ZBC haft en enkelt elev i hjemmekarantæne, da vedkommende kendte en person, der havde været på ferie i Norditalien.

arrow Gymnasier åbner for afgangselever i næste uge
16. april 2020 kl. 16:28 Opdateret: kl. 16:28
arrow Flere unge vælger EUX i Ringsted
26. marts 2020 kl. 14:56 Opdateret: kl. 09:56
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk