16. juni 2019
- Jeg bruger kun sølv, da jeg gerne vil holde mine smykker i et prisleje, hvor de unge kan være med. Jeg kan få et gram sølv til en 100-del af hvad guld koster, så jeg vælger at forgylde mine smykker i stedet. Foto: Thomas Olsen.
gallery icon

Se billedserie

- Jeg bruger kun sølv, da jeg gerne vil holde mine smykker i et prisleje, hvor de unge kan være med. Jeg kan få et gram sølv til en 100-del af hvad guld koster, så jeg vælger at forgylde mine smykker i stedet. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelev har succes med sine håndlavede smykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelev har succes med sine håndlavede smykker
Ringsted - 19. januar 2019 kl. 12:14
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et skarpt lysskær fra en lampe og med en gasbrænder i den ene hånd og en pincet i den anden, sidder 18-årige Maria Buur ved et lille bord i hjørnet af kælderen i villaen i Ringsted. Det er her ved det lille træ bord, at hendes mange smykker bliver til.

arrow Læs også: HHX-elever har fremstillet behagelige og bæredygtige sko til jakkesættet

På væggen hænger et par hammere, mens der på bordet ligger en pincet og står et poleringsapparat. Hun sidder med rolige hænder og arbejder med smykket, men hun er også efterhånden ret rutineret når det kommer til processen.

Siden den 12. oktober har hun solgt smykker via sin webshop ByMariaBuur.dk og indtil videre er det blevet til knap 160 salg. Drømmen er, at hendes smykkevirksomhed kan bane vejen til drømmestudiet.

Inden hun begyndte at sælge ud af kreationerne lavede hun selv sine egne smykker, så det er efterhånden blevet til mange, som hun har fået lavet nede i kælderen i villakvarteret.

- Jeg blev grebet af at lave smykker, efter jeg var på et smykkekursus med min mor, hvor vi brugte en hel dag på at lære, hvordan man fremstillede smykker. Efter det, så købte jeg selv alt udstyret, som man skal bruge til det og gik i gang med at lave ringe til mig selv.

Virksomhedsstart i sommers

Maria Buur havde i sommeren 2018 startet sin virksomhed op, hvor hun blandt andet solgte hårelastikker, men da hun begyndte at lave ringe og vise dem frem til sine følgere på Instagram, blev hun hurtigt klar over, at det var smykker hun skulle satse på.

- Jeg startede med at sælge blandt andet hårelastikker via mit firma i juli, men efter jeg viste nogle af mine ringe frem på Instagram, fik jeg mange forespørgsler fra folk, der gerne ville høre, om det var nogen, som jeg ville sælge. Jeg har altid haft en passion for smykker og derfor valgte jeg at satse 100 procent på at lave smykker og lukkede ned for salg af alt andet. Den 12. oktober kunne jeg så starte op med salg af smykker og den 1. november havde jeg mit første salg.

- Skiftet til smykker gav også en enorm vækst på min Instagramprofil, hvor jeg på nuværende tidspunkt har omkring 11.500 følgere, hvor jeg tidligere havde cirka 3.000. Jeg bruger de sociale medier til at reklamere, og det er her, hvor jeg også har bygget mit brand op.

- Det er helt klart også en fordel for min smykkeforretning, at jeg har en ide om, hvad unge piger gerne vil have og hvad de kigger efter og derfor kan lave noget, der ligger i et prisniveau som gør, at de fleste kan være med. Jeg ved dog, at det ikke kun er de 13 til 20-årige som køber mine smykker, for jeg har da hørt om både forældre og bedsteforældre, som har anskaffet sig eller fået et af mine smykker. Jeg synes også, at det jeg laver kan gå til mange ting og så er der mange, der godt kan lide, at de får et håndlavet smykke, som der ikke er andre, der er 100 procent identiske med. Det gør det også lidt specielt.

Udvidede hurtigt

Selvom det startede med ringe, så gik der ikke lang tid, før også halskæder og øreringe blev tilføjet til sortimentet.

- Jeg har altid været kreativt anlagt og været mere til musik og billedkunst end til dansk og matematik. De fleste ideer til mine smykker får jeg ved at sidde og tegne og ved at kigge rundt og se på, hvad andre laver og hvad jeg tænker, der mangler. Det giver mig også en stor glæde at kunne forvandle en ide til virkelighed og fremstille mit helt eget personlige smykke.

- Det er også mit mål at komme ind på en uddannelse, hvor jeg kan fortsætte med at blive endnu bedre til håndværket. Hvis ikke det lykkedes i første omgang, satser jeg på at tage et sabbatår, når jeg er færdig med 3.g og fokusere fuldt ud på min virksomhed.

Stadigvæk tid til det sociale

Maria Buur går i øjeblikket på tredje år på Midtsjællands Gymnasium Afdeling Ringsted. Men selvom man har travlt med både opgaver og snarlige eksaminer, så kan man altså sagtens drive en smykkevirksomhed ved siden af.

- Jeg arbejder med smykkerne efter skole og pakker de pakker, som skal sendes, så hverdagene kan godt blive lidt lange, når man laver noget fra klokken 8-9 til klokken 23-24 om aftenen. Tilgengæld holder jeg som regel mine weekender fri, så jeg har mulighed for at ses med mine veninder osv. Det hænder også, at jeg ikke har travlt i hverdagen og så kan man jo godt klemme noget socialt ind. I juletiden fik jeg rigtig mange ordre og måtte lukke for julesalget allerede den 8. december, da jeg havde fået omkring 100 bestillinger på to uger. Jeg skrev heldigvis skoleopgave der, så jeg havde god tid til både at lave smykker og skrive opgave.

Selvom julehandlen stoppede tidligt, har det dog ikke taget pusten af salget i det nye år, fortæller hun.

- Jeg har fået omkring 10 ordrer hver uge i det nye år og så arbejder jeg på at udvide mit nuværende udvalg med en ny kollektion med saltvandsperler og sten. Jeg kan rigtig godt lide at sidde og nulre med en masse sten, så jeg glæder mig meget til at præsentere den kollektion.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk