4. august 2021
Maria Andersen, Saaby?s Eftf. har valgt at gå imod strømmen på fredag, og i stedet for at sætte priserne på varerne ned, så donerer butikken penge til Kræftens Bekæmpelse. 

Foto: Bodil Pinholt
Maria Andersen, Saaby?s Eftf. har valgt at gå imod strømmen på fredag, og i stedet for at sætte priserne på varerne ned, så donerer butikken penge til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Bodil Pinholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldsmed går imod strømmen på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldsmed går imod strømmen på Black Friday
Ringsted - 25. november 2019 kl. 14:54
Af Bodil Pinholt

Guldsmedeforretningen Saaby's Eftt. på Torvet i Ringsted har i år valgt at markere Black Friday på en anderledes måde end tidligere. Her bliver der ingen rabatfest, men i stedet bliver der doneret penge til Kræftens Bekæmpelse.

arrow Læs også: Guldsmed fik opbakning til protest mod »Black Friday«

Maria Andersen, der sammen med Christian Andersen, ejer forretningen, vil gerne gøre op med rabatræset. Hun ser Black Friday som en dag, der står i forbrug og overforbrugets tegn, og det vil hun gerne vende til noget meningsfyldt.

- Konceptet med Black Friday var oprindeligt at sætte få ting på tilbud. Efter det er kommet til Danmark, forventer folk, at der er rabat på alt i forretningen, fortæller Maria Andersen.

Vil støtte godt formål

»Rabatten som man ellers er så vant til at få alle steder denne dag, synes vi altså skal gå til nogen, som virkelig har brug for det. Vi kunne godt tænke os at gøre det til en tradition på Black Friday, at vi sammen donerede rabatten videre til et godt formål. I år er det Kræftens Bekæmpelse, til næste år vælger vi et andet godt formål - måske en lokal forening«, står der på Saaby's Eftf. Facebookside.

I stedet for at sætte rabat på varerne denne fredag, donerer forretningen 20 procent af dagens omsætning til Kræftens Bekæmpelse.

Støtter kampen mod kræft

Hos guldsmeden har man talt meget frem og tilbage om, hvad det skulle være, man ville støtte. Det blev Kræftens Bekæmpelse.

De foregående ejere af forretningen tabte til kræften, så at donere penge til Kræftens Bekæmpelse giver god mening, også af personlige årsager.

Den forrige ejere var Maria Andersens svigermor og ejeren før hende var søster til en af butikkens ansatte.

Ro i maven

- Jeg har ro nok i maven til at gøre det her, oplyser Maria Andersen.

- Vi har taget beslutningen, at vi ikke skal med på det ræs. Vi vil gerne have en sund forretning, og det har vi nu.

Saaby's Guld & Sølv vil gerne servicere kunderne for eksempel med reparationer med opkøb af guld eller give et fagligt råd.

- Det kan man ikke, hvis man ikke har en butik. Det kræver en dialog med kunden, mener Maria Andersen.

- Vi prøver at gøre op med det og måske drage nytte af det, slår hun fast.

Håber på opbakning

Maria Andersen er klar over, at det godt kan være, at butikken mister omsætning på Black Friday, det vil vise sig på bundlinjen til sidst. Men med rabatter på varerne, skal der sælges mange flere varer for at få en fornuftig indtjening.

- Jeg håber, at folk kan se meningen med det, siger Maria Andersen

Hun tror, at mange forretningsdrivende vil ud af det med Black Friday.

Senest har det også været oppe at vende i Ringsted City, om man skulle være med på Singles Day den 11. november, som er endnu en rabatfest. Det er en kinesisk tradition, som er begyndt at brede sig.

Maria Andersen gør opmærksom at Saaby's Eftf. stadig har rabatter på andre tider af året.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk