24. september 2021
Her skal Æblehaven ligge.
Her skal Æblehaven ligge.
Foto: David Arnholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys til 31 familieboliger i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Grønt lys til 31 familieboliger i landsby
Ringsted - 11. oktober 2020 kl. 07:21
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Det er oktober og æblesæsonen er på sit højeste, men det er nu ikke æbler, men boliger, der for tiden lander flest af i Nordrup.

Efter byrådet mandag vendte tomlen op til 31 almene familieboliger, meget passende kaldet Æblehaven, kan lodsejer Torben Eriksen og bygherre PAB (Postfunktionærernes Andels-Boligforening) nu finde en entreprenør, der gerne skulle sætte første spadestik til december - og sidste i begyndelsen af 2022, hvis alt går efter planen.

arrow Læs også: Lokalformand bryder tavshed: Kalder underskrifter ugyldige

- Der er generelt efterspørgsel efter flere lejeboliger i landområderne, og de forskellige boligtyper af varierende størrelse kommer til at passe meget fint til flere beboertyper. Det kan være den enlige mor med to børn, det ældre ægtepar, der gerne vil over i noget mindre eller kernefamilien, siger Torben Eriksen.

Igennem sit selskab TEAS ejer han nabogrunden til Nordbakkeskolen i Nordrup, hvor PAB kommer til at udleje de 31 rækkehuse på 65, 85 og 105 kvadratmeter fra 2022.

Boligminister Kaare Dybvad har netop sat første spadestik til et andet PAB-projekt i Odsherred. Pressefoto

Lone Lund Rasmussen, der er tovholder på projektet hos PAB, fik allerede efter første borgermøde sidste år henvendelser fra flere interesserede.

Her var noget af projektet tiltænkt andelsboliger, mens resten var almene boliger. Da andelstanken blev skudt til hjørne af Ringsted Kommune, tikkede der for alvor mange henvendelser ind.

- Vi har allerede fået rigtigt mange henvendelser allerede, og mange har skrevet sig op til nyhedsbrevet, men jeg tror, det bunder i en generel mangel på almene lejeboliger i landområderne, siger Lone Lund Rasmussen og uddyber:

- Der er dem, der sælger deres store huse for at komme over i noget mindre, forældre, der vil flytte tættere på børn og børnebørn, og de unge familier, der gerne vil etablere sig uden at have råd til at have købe et parcelhus, siger hun.

Velmenende råd

Projektet har på bare to år gennemgået en række væsentlige forandringer. Fra andel til almen, men også hvad angår størrelse.

- Projektet har undergået nogle forandringer, men det har egentlig også givet os på blod på tanden, siger Lone Lund Rasmussen, der nævner, at Ringsted Kommune stillede sig en smule på bagbenene på et tidspunkt:

- De hæftede sig ved, at for stor en andel af boligerne var så store. Så ændrede vi projektet til at omfatte flere boliger af varierende størrelser, siger hun og tilføjer:

Som part er kommunen jo også ansvarlig for projektet, og jeg hørte det mest alt som et velmenende råd.

Det er Torben Eriksen og SB Entreprise, der ejer grunden i Nordrup. Foto: Anders Ole Olsen

Lone Lund Rasmussen og PAB vil i det hele taget skæve til Ringsted næste gang boligselskabet skal rejse projekter.

- Vi har haft et godt samarbejde hele vejen rundt. Det gælder grundejeren, arkitekten og ikke mindst kommunen, planfolkene og byrådet, som vi selvfølgelig har lyttet rigtigt meget til, siger hun og slår fast:

- Kommunen har været en god medspiller.

Hvorfor æblehaven?

Lars Vang, der er formand i Nordrup-Farendløse Lokalråd glæder sig generelt over udviklingen i landsbyerne, som nærværende boligprojekt er et symbol på.

- Det betyder rigtigt meget med de nye boliger, for det er lejeboliger og dem har vi så godt som ingen herude af i forvejen, siger Lars Vang.

Oversigtskort over rækkehusene.

Lars Vang mener, at afstanden til skole, børnehave, fodboldbane og ny cykelsti fra Nordrup til Ringsted også er årsager til den store efterspørgsel efter de nye lejeboliger. Han undrer sig dog over noget.

- Det skulle slet ikke have heddet Æblehaven, for der vokser ikke æble, men blommetræer på grunden. Men det kan være, det skifter navn til Blommehaven med tiden.

arrow Anklage: Lokalråd blokerer for borgeres projekter
10. oktober 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 21:52
arrow Efter møde i coronatid - nu reagerer lokalråd
10. oktober 2020 kl. 16:55 Opdateret: kl. 21:52
arrow Uro i landsbyer: Lokalråd holdt generalforsamling midt i coronatid
10. oktober 2020 kl. 15:42 Opdateret: kl. 21:54
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk