13. august 2020
Erik Olsen er arrangør på Ringsted Gospel Festival, der finder sted for anden gang til marts. Her ses han i spidsen for Ringsted Gospel Choir
Erik Olsen er arrangør på Ringsted Gospel Festival, der finder sted for anden gang til marts. Her ses han i spidsen for Ringsted Gospel Choir
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grammy- og Oscar-vinder kommer på festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grammy- og Oscar-vinder kommer på festival
Ringsted - 11. februar 2020 kl. 14:00
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Ringsted Gospel Festival løber af stablen den 14. og 15. marts, bliver det med amerikanske Calvin Bridges og britiske Ken Burton som instruktører. Sidstnævnte har vundet en Oscar for soundtracket til Black Panther.

I begyndelsen af december gæstede koret Spririt of Harlem Gospel fra New York det midtsjællandske med en koncert i Sct. Bendts Kirke i fællesskab med Ringsted Gospel Choir.

Til foråret kan man atter opleve eller sågar være en del af gospel i topklasse, når Ringsted Gospel Festival afholdes for anden gang på Midtsjællands Gymnasium.

Festivalen finder sted i weekenden den 14. og 15. marts og består af en to dages workshop, der ledes af to internationalt anerkendte komponister, Calvin Bridges fra Chicago og Ken Burton fra London.

Førstnævnte har komponeret en lang række kendte gospel-sange og har været Grammy-nomineret.

Sidstnævnte var korleder og dirigent på titelmelodien til superheltefilmen Black Panther, som han modtog en Grammy og en Oscar for.

Festivalen afsluttes med en koncert søndag eftermiddag, hvor frugterne af weekendens workshop præsenteres for publikum.

Glad i låget af gospel

Sidste år deltog mere end 140 sangere på workshoppen, og leder af Ringsted Gospel Choir, Erik Olsen, som er arrangør af festivalen, håber at se mindst ligeså mange i år.

- Vi har omkring 70 tilmeldte aktuelt, og jeg håber selvfølgelig på, at mange flere har lyst til at deltage. Man skal komme, fordi det er sjovt og swingende. Det er umuligt at være sur, når man synger eller hører gospel. Det gør simpelthen én glad i låget, siger Erik Olsen, som understreger at sangere på alle niveauer kan være med.

Erik Olsen har været i det danske gospelmiljø i 25 år, og har før festivalen i Ringsted blandt været idémanden bag Sydkystens Gospelfestival. Han oplever stigende interesse for genren i Danmark.

- Jeg ville gerne bringe noget spændende og anderledes til Ringsted. Gospel er stadig en niche-genre i Danmark, men det er på vej frem, og jeg håber at festivalen vil få endnu flere til at få øjnene op for gospel, siger Erik Olsen.

Det koster 425 kroner at deltage på workshoppen til Ringsted Gospel Festival, mens billetterne til søndagens koncert står til 100 kroner.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk