25. oktober 2020
Daniel Rye fortæller åbenhjertigt om den skræmmende tid som gidsel hos ISIS. Pr-foto
Daniel Rye fortæller åbenhjertigt om den skræmmende tid som gidsel hos ISIS. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt gang i billetsalg til foredrag med Daniel Rye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt gang i billetsalg til foredrag med Daniel Rye
Ringsted - 27. september 2020 kl. 19:14

Fotograf og tidligere gidsel hos Islamisk Stat Daniel Rye fortæller levende og åbenhjertigt om den skræmmende tid som gidsel i Ørslev Kulturhus, Terslevvej 75, onsdag 21. oktober klokken 19

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter en forhandling om løsesum, blev Daniel Rye løsladt 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræbte de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS - en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys "brev" og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Af hensynet til hans sikkerhed, blev Daniel Ryes fangenskab først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse.

Mens Daniel Rye var taget til fange, iværksatte hans familie en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, blev hermed større. Det var en stor risiko at løbe for at få deres søn og bror hjem.

- Vi har kun omkring 40 billetter tilbage til foredraget, så man skal ikke vente for længe med at købe, siger Kjeld L. Kampp Rasmussen fra Ørslev Landsbylaug.

Billetter sælges i Dagli'Brugsen Ørslev eller ved henvendelse til Kjeld L. Kampp Rasmussen, telefon 20 16 90 08, mail: kjeldkampp@outlook.dk.

Før foredraget sælges der flæskestegssandwich, pølser, hotdog og drikkevarer.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk