16. juni 2019
»Alle kan noget« er Glad Fagskoles motto. I slutningen af januar åbnede en udstilling på Ringsted Bibliotek, hvor 19-årige Sofie Borup Jakobsen og hendes studiekammerater på animationslinjen viser deres kreationer frem. Ved samme lejlighed fortalte en stolt Bolette Graae om Glad Fagskoles arbejde. Foto: Hans-Henrik Lærke
»Alle kan noget« er Glad Fagskoles motto. I slutningen af januar åbnede en udstilling på Ringsted Bibliotek, hvor 19-årige Sofie Borup Jakobsen og hendes studiekammerater på animationslinjen viser deres kreationer frem. Ved samme lejlighed fortalte en stolt Bolette Graae om Glad Fagskoles arbejde. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad Fagskole kæmper om fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad Fagskole kæmper om fornem pris
Ringsted - 09. februar 2019 kl. 08:39
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den indsats Glad Fagskole i Ringsted gør for, at unge bliver en del af et fællesskab og får en uddannelse er ikke gået ubemærket hen. Skolen er netop blev nomineret til Undervisningsmiljøprisen 2019, som Dansk Center for Undervisningsmiljø står bag.

- Jamen, det er jo helt fantastisk. Der er 132 rigtig dygtige skoler, som er blevet indstillet, og de, der indstiller, ved virkelig noget om skole og uddannelse. Vi er meget stolte, siger Bolette Graae, leder af Glad Fagskole i Ringsted.

Aldrig før har konkurrencen om prisen været så stor, men der skal altså kun udpeges én vinder.

Det rekordstore antal indstillinger er derfor barberet ned til tre finalister. En af dem bliver 1. marts præmieret med diplom, hæder, ære og 100.000 kroner fra Undervisningsministeriet, som har uddelt prisen siden 2005.

Med blot 17 elever og 6 ansatte på skoledelen er Glad Fagskole i Ringsted en lille uddannelsesinstitution. Det betyder, at alle har meget direkte indflydelse. Æren for nomineringen skal derfor deles.

- Man kan godt lave en undervisningsplan, men den skal gribes af eleverne, siger Bolette Graae og tilføjer:

- En del er at have dygtige faglærere, som kan skabe et godt og trygt udviklingsmiljø både fagligt og socialt. Den anden del er, at eleverne går ind i det. Undervisning er ikke en envejsopgave, siger hun.

Skolens elever har ikke nødvendigt vis haft gode oplevelse med skole- og uddannelsessystemet, men miljøet er ifølge Bolette Graae anderledes på Glad Fagskole.

- Her oplever de noget andet. De er en signifikant del af skolen, fortæller hun.

Da telefonen kimede i tirsdags fik Bolette Graae overrakt beskeden om nomineringen.

- Det var om eftermiddagen og eleverne var gået hjem. Jeg måtte vente til næste morgen med at fortælle dem det, fortæller skolelederen.

Onsdag blev nomineringen markeret med kage og fejret som den festdag, det var.

- Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men bare det at blive nomineret er godt. Nu skal vi holde fast i den stolthed, som vi alle har, lyder det fra Bolette Graae.

Hun glæder sig desuden over, at opmærksomheden fra Dansk Center for Undervisningsmiljø kaster lys over et lille hjørne af undervisningssystemet, som kommer udfordrede unge til gode og sikrer dem en uddannelse.

Kåringen finder sted på skolernes nationale trivselsdag - den første fredag i marts hvert år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk