21. september 2020
Køretøjer fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning har nu tre gange rykket til Lille Svenstrup Gods på Holbækvej i Ringsted. Billedet er fra anden udrykning tirsdag. Foto: Anne Wandahl
Køretøjer fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning har nu tre gange rykket til Lille Svenstrup Gods på Holbækvej i Ringsted. Billedet er fra anden udrykning tirsdag. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel godsbygning brænder for tredje gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel godsbygning brænder for tredje gang
Ringsted - 07. november 2019 kl. 11:38
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tidligere hestestald på Lille Svenstrup Gods i Ringsted er torsdag igen årsag til, at Midt- og Sydsjællands Brand og Redning er på hårdt arbejde med at få endeligt bugt med gløder i bygningen.

arrow Læs også: Gammel godsbygning risikerer at brænde igen

Den gamle stald er nu indrettet til kontorer.

Den brændte første gang mandag aften formodentlig på grund af en elteknisk fejl.

Natten til tirsdag måtte brandvæsenet af sted igen til efterslukning, da usynlige »ildlommer« i en kompliceret tagkonstruktion blussede voldsomt op i en anden del af bygningen

Viceberedskabsinspektør og vagthavende indsatsleder Torben Larsen forventede bagrefter, at de drilske ildlommer ville spøge igen, og det fik han ret i.

Natten til torsdag klokken 5.40 rykkede brandvæsenet til godset på Holbækvej for tredje gang. Torsdag formiddag er brandvæsenet stadig til stede, og Torben Larsen forventer, at klokken i hvert fald bliver 12, før de er færdige.

- Det brændte i nogle enkelte spær under taget. Der stod flammer ud af taget, da vi kom. Det er gløder, der har ligget og ulmet i nogle spær og lægter bag noget beton og fugeskum, som man har beklædt tagkonstruktionen med engang i 1950'erne, forklarer Torben Larsen.

Og heri skal man finde en forklaring på, at gløder og »ildlommer« kan ligge og rumstere og være usynlige for øje og kamera.

Brandholdet har siden den første slukningsopgave mandag aften brugt et termisk, varmesøgende kamera i bygningen til at hjælpe med at finde de skjulte gløder, men så moderne et stykke udstyr kan ikke »se« igennem 60 år gammelt fugeskum, der bliver blødt som tyggegummi, når det brænder.

- Jeg var der igen i går eftermiddag og gå bygningen igennem med kameraet og kunne ikke se noget, fortæller Torben Larsen.

Han har nu valgt at pille cirka 20-25 meter tag og tagkonstruktionen endnu mere fra hinanden for at få endegyldigt bugt med usynlige gløder.

- Det var det, vi helst ikke ville gøre fra starten på grund af bevaringsværdien, men der er ikke andet at gøre nu, siger Torben Larsen.

Det er det arbejde, som stadig er i gang her torsdag formiddag.

- Ilden er slukket nu. Vi har to mand stående i stigevognen oppe ved taget, og to mand står på bagsiden af bygningen og rydder op. Jeg har tilkaldt en stor redningskran fra Beredskabsstyrelsen i Næstved, som rydder alt ødelagt tag og tagspær væk. Meget af det var faldet ned, da vi ankom. Nu skal det helt væk herfra, siger Torben Larsen.

Når arbejdet er gjort, har han ikke forventninger om, at brandvæsenet skal rykke ud til den gamle hestestald for fjerde gang.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk