14. juli 2020
Stadion Allé ved Ringsted Sport Center er omkranset af to alléer på begge sider af asfaltvejen, der forbinder Tvær Allé med Anlægsvej. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Stadion Allé ved Ringsted Sport Center er omkranset af to alléer på begge sider af asfaltvejen, der forbinder Tvær Allé med Anlægsvej. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle kastanjetræer er fældet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle kastanjetræer er fældet
Ringsted - 27. november 2019 kl. 10:43
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle kender til efterårets kastanjedyr, men fremover ser det ud til, at dine børn må lede langt efter kastanjer på Stadion Allé ved Ringsted Sport Center i Ringsted.

Hvor hen ved tyve af de fredede kastanjetræer allerede er blevet fældet, står andre muligvis til at lide samme kranke skæbne.

De mere end hundrede år gamle træer af sorten hestekastanje er syge og lider af den såkaldte hestekastanje-bakteriekræft, der har svækket dem så meget, at nogle af dem simpelthen er gået ud.

Fældningen har derfor sikret, at de skrøbeligste træer ikke vælter ned i hovedet på forbipasserende.

- Det er jo børn og deres forældre, der primært går til og fra idrætsforeningen på alléen. Derfor blev vi desværre nødt til at fælde nogle af dem allerede i begyndelsen af ugen på grund af risiko for nedstyrtning, siger Katrine Kas Schultz, teamkoordinator for Grønne Områder og Park i Ringsted Kommune.

I øjeblikket undersøger Ringsted Kommune i samarbejde med en forskergruppe fra Københavns Universitet, hvorvidt hele alléen ved sportscenteret er inficereret af den aggressive sygdom.

Hestekastanjebakteriekræft angriber barken og medfører at træet efter noget tid ikke længere kan transportere vand op gennem stammen og ud i bladene, hvorefter træet dør.

Sygdommen kan ofte spottes på barken, der typisk har mørke pletter og slimflåd, men i nogle tilfælde er barken også død og falder af, og der kommer svampe frem på stammen.

- Sygdommen opstår typisk på alléer, hvor træerne står meget tæt, lukker af for sollys og luft, og derfor lettere smitter hinanden, siger Katrine Kas Schultz.

Ringsted Kommune forventer, at man kan fastlægge, om alle de gamle kastanjetræer langs Stadion Allé skal fældes, når rapporten udkommer i december.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk