14. april 2021
Billedkunstner Maria Wæhren udstiller malerier i et træ ved Sct. Bendts Kirke.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Billedkunstner Maria Wæhren udstiller malerier i et træ ved Sct. Bendts Kirke.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri byder på kunst i det offentlige rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri byder på kunst i det offentlige rum
Ringsted - 28. februar 2021 kl. 12:46

Med udstillingsprogrammet Sammenstød udfordres udstillingsformatet ved at vende vrangen ud på Ringsted Galleriet, træde ud af vante rammer og ind i byrummet. Gennem seks udstillinger vil galleriet i løbet af året dukke op forskellige steder i Ringsted.

Rammen om alle udstillingerne vil være det sammenstød, der findes, når polære, kunstneriske genrer, udtryk eller medier støder sammen med hverdagens rum.

Programmet åbner med udstillingen, Sammenstød 1 med billedkunstnerne, Henrik Plenge Jakobsen, Maria Wæhrens, Mette Clausen og Anders Visti. De deler interesse for at hacke sprog og masse, men gør det med forskellige æstetiske tilgange.

Formidlingscentral

Sideløbende med udstillingerne i byen, tager galleriet form som formidlingscentral. Ved programstart vil udstillingsrummet fremstå som et lagerlokale med 26 opstablede EU-paller (én til hver udstiller), men i løbet af programmet vil pallerne blive aktiveret med direkte- eller indirekte elementer fra de udstillede værker i byrummet.

Med Sammenstød håber Ringsted Galleriet, at samtidskunsten kan give anledning til nye oplevelser og samtaler, som vi kan være fælles om.

I Ringsted Svømmeland, hvor al aktivitet er sat på pause, kan Henrik Plenge Jakobsens værk Satan's Mirrors opleves. Det er et lys- og spejlværk.

I Klosterlunden omkring Skt. Bendts Kirken, hvor konger og dronninger ligger begravet, kan man møde billedkunstner Maria Wæhrens' naivistiske værker i form af masonit-malerier ophængt i det store træ ved kirken.

I ventesalen på Ringsted Station udstiller Mette Clausen sit farvede lysværk »Det bliver værre endnu«. Mette Clausen, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2015, er en sproglig væver.

Hun skaber store, digitalvævede gobeliner og formgiver keramiske svaler i et tekstunivers, der med statements af universel kraft er nærværende ærlig.

Anders Visti arbejder digitalt, og til Sammenstød indtager han facaden på den gamle biograf i Tinggade. Her finder man lydværket "Common Tools", som samler lydene af det daglige arbejde foran skærmene i Ringsted. Værkets lydarkiv er optaget i samarbejde med beboere fra Ringsted, og fra dette, fælles arkiv, genererer værket en popmusik, der kan høres på Tinggades fortov.

Guidet tur

Grundet Covid-19 vil der ikke blive holdt udstillingsåbning, men i stedet tilbyder galleriet på åbningsdagen, den 6. marts, en gratis guidet tur ved forudbestilling til de forskellige værker i byrum i henhold til myndighedernes retningslinjer. Se mere på Ringsted Galleriets instagram- og facebookprofil.

Udstillingen kan ses frem til den 27. marts. Formidlingscentralen er åben efter aftale på telefon 26 18 00 83. Adressen er Bøllingsvej 15,

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk