16. januar 2021
Torsten Baggesen (tv.) ses her sammen med sin faste musikalske makker Erik Pyndt. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Torsten Baggesen (tv.) ses her sammen med sin faste musikalske makker Erik Pyndt. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole og musikskole indleder samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole og musikskole indleder samarbejde
Ringsted - 05. juli 2020 kl. 06:03

Lige siden Ringsted Lilleskole i 2012 slog dørene op for de første elever i Vetterslev-Høm ved Ringsted, har musik været en væsentlig del af skolens undervisning og fællesskab.

arrow Læs også: Skole indgår samarbejde med e-sportsforening

Musik og fællessang er omdrejningspunkt for de fleste morgensamlinger, ligesom alle 10 klassetrin har obligatorisk musikundervisning og deltager i skolens traditionsrige sommer- og julekoncerter.

- Skolelivet har en tendens til at fokusere for meget på hjernen og for lidt på kroppen. Børn lærer bedst, når de mærker verden - fysisk og motorisk - og derfor er den musisk-æstetiske dimension så vigtig for skolens pædagogik, fortæller pædagogisk leder Bjarke Jon Jensen i en pressemeddelelse.

For at styrke den musisk-æstetiske profil yderligere har Ringsted Lilleskole gennem en årrække tilbudt ekstra musikundervisning for skolens elever efter skoletid. Skolens ledelse og forældrekreds har imidlertid længe ønsket at kunne lægge tilbuddet i fastere og mere stabile rammer, og det er nu lykkedes.

Fra det kommende skoleår udbydes den af Ringsted Musik & Kulturskole. Undervisningen foregår fortsat i musikhuset på Ringsted Lilleskole, så tilbuddet forbliver i elevernes nærmiljø. Der vil blive udbudt undervisning i klassiske instrumenter som klaver, trommer, bas og guitar. Det nye er, at eleverne får adgang til at deltage i Musik & Kulturskolens tilbud om bl.a. gratis sammenspil og kor.

- Det lå lige til højrebenet at indlede samarbejdet med Ringsted Lilleskole, da skolen allerede havde godt gang i den frivillige musikundervisning. Her var gjort et ekstra fint forarbejde, så vi allerede kan starte op med undervisningen efter sommerferien, siger souschef og daglig leder af Musik & Kulturskolen Torsten Norup Baggesen.

arrow Elever blev overrasket på sidste skoledag
19. juni 2020 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:09
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk