20. marts 2019
Her kunne en nybygget FGU-skole ligge. Fra venstre ses: Thue Zeuthen, Kim Nielsen, Lars Nila Nielsen, Troels Brandt, Henrik Kjær og Lisbeth Andersen.  Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Her kunne en nybygget FGU-skole ligge. Fra venstre ses: Thue Zeuthen, Kim Nielsen, Lars Nila Nielsen, Troels Brandt, Henrik Kjær og Lisbeth Andersen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Ny FGU-skole kan bygges for 39 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Ny FGU-skole kan bygges for 39 millioner
Ringsted - 19. september 2018 kl. 20:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ulla Jensen

Medlemmerne af bestyrelsen for Ringsted Produktionshøjskole vil ikke sidde med hænderne i skødet og vente på, at byrådspolitikerne i Ringsted Kommune træffer en beslutning om, hvor den nye FGU-uddannelse skal ligge. De vil hellere være proaktive.

arrow Læs også: Stop vanviddet - forældre starter underskriftindsamling mod FGU-plan

- Byrådet har besluttet at undersøge andre muligheder, herunder nybyggeri, og så kan vi lige så godt byde ind med et forslag som et indspark i debatten.

Sådan lyder det fra næstformand i bestyrelsen for Ringsted Produktionshøjskole Henrik Kjær om den kommende Forberedende Grunduddannelse (FGU) til unge, som Ringsted Kommune er ved at finde egnede lokaler til. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Produktionshøjskolens bestyrelse har udarbejdet et forslag til, hvor den nye FGU-skole kan ligge, og hvordan den kunne se ud, og nu skal forslaget sendes til politikerne. Bestyrelsen sender tegninger af en helt ny skole, som ifølge foreløbige beregninger vil kunne bygges for knap 39 millioner kroner. Skolen skal ifølge forslaget ligge syd for ZBC og Ringsted Gymnasium på jordarealet mellem Bengerds Allé og Næstvedvej.

Man har allieret sig med det lokalt baserede arkitektfirma Thue Zeuthen Arkitekttegnestue, som har budt ind med tegninger og skitser og det lokale byggefirma Midtsjællands Byggeservice, som har været rådgivere i processen.

Forslaget er et alternativ til en beliggenhed, delt mellem Campusskolen og VUC, som den kommunale administration har peget på, men som har mødt skarp kritik fra flere sider.

Håbet er, at byrådspolitikerne vil tage forslaget med i deres overvejelser, når de skal forhandle sig frem til et forlig om næste års budget. Politikerne har besluttet, at etableringen af en ny FGU-skole skal indgå i budgetforhandlingerne.

Når Ringsted Produktionshøjskole interesserer sig for den nye FGU-uddannelse skyldes det en ny lov, der betyder, at produktionsskoler landet over skal lukkes og erstattes af en ny FGU-uddannelse for de 18-25-årige.

arrow Bestyrelse frygter for ny FGU-skoles fremtid
31. august 2018 kl. 17:23 Opdateret: kl. 17:23
arrow Helt ny skole præges af politisk hastværk
25. august 2018 kl. 05:42 Opdateret: kl. 20:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk