29. september 2020
Med udgangen af denne måned ventes en tilladelse til nedrivningen af den karakteristiske rødstensbygning ved indgangen til Ringsted at være en realitet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Med udgangen af denne måned ventes en tilladelse til nedrivningen af den karakteristiske rødstensbygning ved indgangen til Ringsted at være en realitet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forhadt og elsket bygning rives ned i næste måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhadt og elsket bygning rives ned i næste måned
Ringsted - 05. august 2020 kl. 15:00
Af Ulla Jensen

Den er blevet kaldt »en øjebæ«, »en skændsel« og »en skamplet«. Andre har kaldt den »historisk«, »bevaringsværdig«, »smuk« og »værdifuld for Ringsted Kommune«.

arrow Læs også: Nu ryger bevaringsværdig bygning snart: Nedrivningsfirma er rykket ind

Nu slutter efter alt at dømme striden om den omdiskuterede ramponerede bygning, der ligger på hjørnet af Næstvedvej og Møllegade midt i Ringsted.

Boligselskabet Alliken, der hører under Domea, har overtaget grunden, og man er nu så langt, at en nedrivning kan gå i gang.

- Vi forventer at få byggetilladelse med udgangen af måneden, og i begyndelsen af september vil vi afholde et lille spadetik for nedrivningen, siger projektudviklingschef i Domea Karsten Pedersen.

Tilladelsen skal godkendes politisk, da bygningen er kategoriseret som bevaringsværdig i kategori 3, men Ringsted Byråd har allerede godkendt de 69 nye almene boliger, der efterfølgende skal opstå på grunden, ligesom der er givet tilsagn om økonomisk tilskud i form af et kommunalt grundkapitallån på 14 millioner kroner.

- Jeg var forbi i går og så, at et nedrivningsfirma havde stillet en skurvogn op. Det gjorde mig lidt modløs, for så er der ingen vej tilbage, siger formand for Bygningskultur Ringsted Nicky Petersen, der har kæmpet for bevaring af den markante bygning, der har stået tom i 15 år.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted onsdag.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk