29. marts 2020
Kigger man på, hvor mange af vælgerne, der enten er efterkommere af eller indvandrere med ikke vestlig baggrund, er andelen dobbelt så stor som andelen af kandidater med samme baggrund.
Kigger man på, hvor mange af vælgerne, der enten er efterkommere af eller indvandrere med ikke vestlig baggrund, er andelen dobbelt så stor som andelen af kandidater med samme baggrund.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For få med indvandrerbaggrund stiller op til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få med indvandrerbaggrund stiller op til byrådet
Opdateret 18. oktober 2017 kl. 08:27
Ringsted KV17 - 17. oktober 2017 kl. 16:03
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mona Musse (Ø), Mazlum Øz (V) og Sadik Zeki Topcu (A). Tre af de 76 kandidater, der stiller op til kommunalvalget til Ringsted Byråd, har ikke en vestlig baggrund.

arrow Læs også: Flere partier vil have en handicap-politik

Det er fire procent af samtlige kandidater.

Men kigger man på, hvor mange af vælgerne, der enten er efterkommere af eller indvandrere med ikke vestlig baggrund, er andelen dobbelt så stor. For otte procent af vælgerne i Ringsted Kommune tilhører denne gruppe.

Ikke repræsentativt? Måske, men i så fald gælder problematikken også i Ringsteds nabokommuner Faxe og Sorø, hvor ingen af byrådskandidaterne har en ikke vestlig baggrund, selvom henholdsvis 2,7 og 3,2 procent af vælgerne enten er efterkommere af eller indvandrere med ikke vestlig baggrund.

De skæve tal overrasker ikke professor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet Eva Sørensen.

- I virkeligheden har vi et ret skævvredet demokrati. Dem, der er aktive i lokalpolitik, er ofte hvide mænd ansat i den offentlige sektor i 40 til 60 års alderen. Indvandrere er en ud af mange grupper, der er underrepræsenteret, forklarer professoren, der blandt andet har beskæftiget sig med det kommunale demokratis tilstand.

Hun nævner også kvinder som en anden gruppe, der traditionelt set har været underrepræsenteret i forbindelse med valgene.

- Forestillingen om, at sammensætningen af politikerne skal fungere som et spejl af befolkningen, den har aldrig været virkelighed, tilføjer hun.

arrow Socialdemokratiet sætter død afgift i spil
18. oktober 2017 kl. 15:07 Opdateret: kl. 15:32
arrow Hele byrådet kan komme fra landet
12. oktober 2017 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:22
arrow Hver anden kandidat til kommunalvalget er ny
11. oktober 2017 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk