24. juli 2019
Det verdensberømte, danske arkitektfirma Henning Larsen Architects og entreprenørfirmaet KPC København A/S står bag Banedanmarks nye hovedkvarter, der skal bygges ved jernbanen i Ringsted. Man afgav det vindende bud i konkurrence med to andre firmaer. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S
gallery icon

Se billedserie

Det verdensberømte, danske arkitektfirma Henning Larsen Architects og entreprenørfirmaet KPC København A/S står bag Banedanmarks nye hovedkvarter, der skal bygges ved jernbanen i Ringsted. Man afgav det vindende bud i konkurrence med to andre firmaer. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til Banedanmarks nye domicil er fastsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til Banedanmarks nye domicil er fastsat
Opdateret 25. januar 2019 kl. 10:17
Ringsted - 25. januar 2019 kl. 10:06
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag 5. februar er der første spadestik til byggeriet af Banedanmarks kommende kontorbygning med plads til 350 medarbejder på Godsbanevej ved Ringsted Station.

Entreprenørfirmaet KPC og arkitektfirmaet Henning Larsen Architects står bag projektet, der forventes at stå færdigt i 2020.

Den nye bygning placeres på det område, hvor der tidligere lå en rød godsbygning. En del af murstenene fra den gamle bygning genbruges i det nye byggeri, som i det hele taget bliver opført ved brug af genbrugstegl fra gamle bygninger fra hele landet. På den måde passer den nye bygning, der også bliver inspireret af de runde former ved Sct. Bendts Kirke og Casino-bygningen på Torvet, ind i de historiske omgivelser.

Bygningen bliver på godt 9.500 kvadratmeter og bliver på fire etager med café og tagterrasse øverst. Banedanmark flytter blandt andet det interne kursuscenter til de nye lokaler ved Ringsted Station.

Banedanmarks nye kontorbygning er et offentligt-privat partnerskab. Ejendomsudvikleren og totalentreprenøren KPC bygger og ejer bygningen, som de stiller til rådighed for Banedanmark. KPC har egen udviklingsafdeling i Herning og København og beskæftiger 140 medarbejdere i alt.

- Vi har indtil nu oplevet forløbet omkring Banedanmarks nye administrationsbygning som en positiv proces. Lige fra det første møde har vi mødt en løsningsorienteret tilgang til processen fra alle involverede. Den gode dialog har givet effektive løsninger på de problemstillinger, der har været undervejs, og vi har hurtigt fået en byggetilladelse. Vi vil bestræbe os på at fortsætte det gode samarbejde, så vi i 2020 kan aflevere et smukt byggeri til gavn for Banedanmark og Ringsted Kommune, siger projektchef i KPC Klaus Jürgensen i en pressemeddelelse.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) ser frem til at byde Banedanmarks medarbejdere velkommen til Ringsted Kommune.

- Med Banedanmarks nye bygning får vi ikke blot 350 nye arbejdspladser i Ringsted Kommune. Vi får også en ny flot bygning, der trækker tråde til Ringsteds arkitektur, og som samtidig er med til at udvikle hele området ved Ringsted Station. Jeg er sikker på, at Banedanmark bliver rigtig glade både for deres nye kontorer og for placeringen her i Ringsted Kommune, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk