16. juli 2020
Karoline Budtz fik gav med sin intense sang, der blev akkompagneret af guitarist Søren Bødker Madsen, Sct. Bendts Kirke en stærk genåbning for koncerter.
gallery icon

Se billedserie

Karoline Budtz fik gav med sin intense sang, der blev akkompagneret af guitarist Søren Bødker Madsen, Sct. Bendts Kirke en stærk genåbning for koncerter.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første koncert efter genåbning: - Det hvirvler rundt i hvælvingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første koncert efter genåbning: - Det hvirvler rundt i hvælvingerne
Ringsted - 07. juni 2020 kl. 11:24
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med tonerne af musik fra hele verden kunne publikum lørdag opleve den første koncert i mere end tre måneder i Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Kirken genåbnede for koncerter med Lørdagsmatinéen, som i perioden april til september - juli og august undtaget - finder sted den første lørdag i måneden.

- Men vi har aflyst koncerter i marts, april og maj på grund af corona. Så det var første gang efter genåbningen, fortæller organist Jens Henrik Petersen, der har ansvaret for at arrangere de månedlige koncerter.

Dørene stod åbne ved ankomsten, så man ikke behøvede at tage i kirkedørenes håndtag.

Alt var sprittet af og indrettet til koncertgængerne, der naturligvis sad noget mere spredt end vanligt med cirka halvanden meters afstand imellem hver enkelt.

Afstanden ødelagde på ingen måde den musikalske oplevelse, som duoen The Blackbirds med den velspillende guitarist Søren Bødker Madsen og den intenst syngende sangerinde Karoline Budtz serverede i det kirkelige rum.

- De er ret gode. De spiller musik fra hele verden, indisk, brasiliansk, italiensk. Og med en fin fremtoning, siger Jens Henrik Petersen, der som organist glæder sig over, at kirken igen fyldes med musikalske toner.

- Det er skønt, fordi det er dejligt at være i kirke, hvor der ikke bliver talt, men alle sidder og lytter til musikken, som hvirvler rundt i hvælvingerne.

70 tilhørere var mødt frem til koncerten. Det var flere end ventet, men ikke så mange som vanligt. Lørdagsmatinéen i Sct. Bendts Kirke tiltrækker typisk op mod 100 tilhørere.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk