19. november 2018
Som billedet viser, var kabinen i flyet nogenlunde intakt efter styrtet. Det var blandet andet årsagen til, at de to piloter ikke fik voldsomme skader. Foto: Jens Wollesen
Som billedet viser, var kabinen i flyet nogenlunde intakt efter styrtet. Det var blandet andet årsagen til, at de to piloter ikke fik voldsomme skader. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flystyrt opklaret: Piloter talte dårligt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flystyrt opklaret: Piloter talte dårligt sammen
Opdateret 14. februar 2018 kl. 10:49
Ringsted - 14. februar 2018 kl. 10:33
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd slap selv ufatteligt heldigt med knubs. Men flyet døde, da det nødlandede på Ringsted Flyveplads den 7. maj 2017.

arrow Læs også: To fly er styrtet på 10 måneder

Havarikommissionens rapport er nu skrevet og fastslår, at ulykken skyldes mangelfuld dialog mellem de to piloter, skriver DAGBLADET Ringsted.

Flyet forulykkede efter en kort flyvning fra Roskilde til Ringsted.

Ifølge Havarikommissionen skete ulykken, fordi der var en såkaldt »uafklaret rollefordeling« mellem de to piloter.

»Det var pilot A's opfattelse, at pilot B var fartøjschef på flyvningen. Det var pilot B's opfattelse, at pilot A var fartøjschef på flyvningen«, skriver Havarikommissionen.

Flyvningen gik fint, indtil man lagde an til landing i Ringsted. Flyet kom for hurtigt ind til det første landingsforsøg, og piloterne afbrød forsøget.

I andet forsøg fløj flyet langsommere, men det ramte jorden for hårdt, så flyet hoppede op igen og krængede til højre. Begge piloter forsøgte at tvinge flyet tilbage i vater, mens de fløj mellem to og 10 meter over jorden.

De blev dog uenige om, hvad de skulle gøre herefter, for den ene pilot ville nødlande på marken, mens den anden gav fuld gas i et forsøg på at komme over nogle buske.

Den ene pilot fik læsioner over højre øje, mens den anden brækkede en knogle ved det ene øje, fik knubs på knæ og ryg samt en flænge i den ene hånd.

At de to piloter ikke kom mere alvorlig til skade skyldes, at kabinen efter styrtet var forholdsvis indtakt, konkluderer Havarikommissionen.

arrow Flystyrt: Propel og motor blev flået af
08. maj 2017 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk