10. april 2020
En EUX-uddannelse er en slags to-i-én-uddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det kunne eksempelvis være bager, der med EUX på Zealand Business College i Ringsted tager 4 år og seks måneder.
En EUX-uddannelse er en slags to-i-én-uddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det kunne eksempelvis være bager, der med EUX på Zealand Business College i Ringsted tager 4 år og seks måneder.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere unge vælger EUX i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere unge vælger EUX i Ringsted

Dobbelt så mange unge som sidste år har til foråret valgt at søge ind på en kombineret erhvervs- og gymnasial uddannelse, kaldet EUX, på ZBC i Ringsted. Samtidig oplever Midtsjællands Gymnasium et fald i antallet af ansøgere.

Ringsted - 26. marts 2020 kl. 14:56
Af Victor Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

8847 unge har i år søgt ind på en gymnasial uddannelse i Region Sjælland, og heraf har 201 søgt ind på en uddannelse i Ringsted. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Zealand Business College oplever i år en stigning i antallet af ansøgere til især EUX-uddannelserne, der kombinerer en erhvervsuddannelse med fag på gymnasialt niveau. Det har 51 unge søgt om at blive optaget på, mod 25 sidste år.

- Vi er glade for, at flere har fået øjnene op for EUX-uddannelsens muligheder. Med en EUX kan man vælge at gå direkte i arbejde eller læse videre efterfølgende, og det giver en fleksibilitet, som er eftertragtet både hos de unge, men også i erhvervslivet og på de videregående uddannelser, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen, til DAGBLADET.

Han tilskriver stigningen i antallet af ansøgere, at ZBC over de senere år har haft fokus på at tilbyde flere uddannelser i Ringsted inden for eksempelvis byggeri- og industrifag.

- Vores ansøgertal til de gymnasielle uddannelser i Ringsted har svinget lidt over årene, men de 107 ansøgere i år er noget af det højeste, vi har ligget på. Vi har haft fokus på at tilbyde en bredere palette af opstartsmuligheder, og det er glædeligt, at det giver udslag i søgningen, siger Glenny Hansen.

I år har 31 unge søgt ind på handelsgymnasiet på ZBC, mens 25 har søgt det tekniske gymnasium.

Færre vælger STX

Hos naboerne på Ahorn Allé, Midtsjællands Gymnasium, er der omvendt tilbagegang at spore.

Selvom STX-uddannelser fortsat er dem, der bliver søgt klart mest i Region Sjælland, sker der i år et fald i søgningen, og således også på MSG i Ringsted, der i år har 92 ansøgere mod 120 sidste år.

Til gengæld går søsterskolen i Haslev frem fra 86 til 102 ansøgere, og rektor Lene Eilertsen hæfter sig da også ved, at der samlet for MSG's to gymnasier er stort set status quo.

- I en tid, hvor små gymnasier er pressede, og hvor der er et politisk pres for, at de unge skal vælge erhvervsuddannelser, så synes jeg, det er godt kæmpet, at vi holder niveauet, siger hun.

Rektoren vil dog se på, hvad MSG kan gøre for igen at øge søgetallet lokalt i Ringsted.

- Vi skal i gang med et analysearbejde, hvor vi skal finde ud af, hvad de unge vælger i stedet. Tager de til Roskilde, eller tager de en EUX? Og så skal vi selvfølgelig fortsat have fokus på den positive fortælling om MSG Ringsted og de mange fordele, der er ved at gå på et lille og lokalt gymnasium, siger Lene Eilertsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk