6. maj 2021
Især øget trafik fra Femern vil lægge pres på Ringsted Station. Femern-forbindelsen åbner forventeligt i 2028. Foto: Banedanmark.
Især øget trafik fra Femern vil lægge pres på Ringsted Station. Femern-forbindelsen åbner forventeligt i 2028. Foto: Banedanmark.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere tog skal via Ringsted: Første høring er nu skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tog skal via Ringsted: Første høring er nu skudt i gang
Opdateret 01. juli 2020 kl. 14:26
Ringsted - 01. juli 2020 kl. 13:23
Af Ulla Jensen

Første høring om kapacitetsudvidelse af Ringsted Station er nu gået i gang.

arrow Læs også: Borgerforening er ved at være træt af Banestyrelsen

Med åbningen af den nye bane København-Ringsted er Ringsted i endnu højere grad blevet et knudepunkt for jernbanetrafikken i Danmark. Herfra kører togene mod Fyn og Jylland, mod Sydsjælland og Lolland-Falster og ad to forskellige baner mod København.

Med Ringsted-Femern Banen og den faste forbindelse til Tyskland stiger togtrafikken yderligere. Derfor er det nødvendigt at øge banekapaciteten i eller omkring Ringsted, hvis den fremtidige trafik skal kunne afvikles.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

For at sikre den bedst mulige afvikling af trafikken omkring Ringsted skal der bygges en forbindelse, som gør det muligt, at togene kan køre i flere retninger på samme tid uden at skulle vente på hinanden.

Arbejdet begynder med en høring, hvor alle har mulighed for at komme med idéer og input til, hvordan togtrafikken fremover skal afvikles omkring Ringsted Station.

Et tidligere projekt, hvor togtrafikken blev flettet sammen enten øst for eller vest for Ringsted Station, blev i den forbindelse skrottet undervejs. Nu er projekterne kommet på banen igen.

En flaskehals

- Det nuværende stationslayout er en flaskehals, der bestemmer, hvor mange tog der kan køre gennem stationen. Når der skal køre flere tog gennem Ringsted, er det derfor nødvendigt at anlægge en forbindelse, som gør det muligt, at tog i flere retninger kan køre på samme tid uden at skulle vente på hinanden, siger områdechef i Banedanmark Thomas Bruun Jessen.

Som en del af undersøgelsen kan det indgå, at der kan gennemføres en hastighedsopgradering gennem stationen, som vil reducere rejsetiden for de gennemkørende tog. Banedanmark vil også kigge på andre muligheder, som eksempelvis at lede dele af trafikken uden om Ringsted.

Med en ny forbindelse i eller omkring Ringsted vil risikoen for forsinkelser blive langt mindre, vurderer Banedanmark.

I slutningen af 2019 satte forligskredsen bag »Aftale om bedre og billigere kollektiv trafik« en ny undersøgelse af en brugbar og varig løsning ved Ringsted i gang. Arbejdet med at finde den rette løsning bliver skudt i gang med høringen, der begynder den 1. juli og strækker sig frem til den 23. august.

Indsend ideer

Både de hidtidige undersøgelser og nye forslag vil blive overvejet, og nu begynder den første høring for at finde den rette løsning ved Ringsted. For at sikre, at alle relevante forhold i projektet bliver belyst, opfordrer Banedanmark interesserede til at indsende ideer og forslag til det videre arbejde.

Alle personer, organisationer, myndigheder med videre kan henvende sig til Banedanmark med ideer, spørgsmål og kommentarer.

Henvendelse kan ske til:
Banedanmark

Kapacitetsudvidelse Ringsted
Carsten Niebuhrs gade 43

1577 København V
E-mail: hoeringringsted@bane.dk

Alle skriftlige henvendelser skal fremsendes, så de er modtaget af Banedanmark senest den 23. august. Efter høringsperioden behandles alle høringssvar, og de indgår i det kommende arbejde med at sikre den bedste løsning ved Ringsted.

Læs mere om projektet på Banedanmarks hjemmeside https://www.bane.dk/kapacitetringsted. Her kan du også finde debatoplægget om kapacitetsudviklingen.

arrow Ny omfartsbane? Det er en syg høne, der har lagt det æg
04. juli 2020 kl. 11:36 Opdateret: kl. 17:23
arrow Er bevillinger til Banedanmark værdiskabende for samfundet?
03. juli 2020 kl. 21:32 Opdateret: kl. 16:41
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk