5. december 2020
Et flertal af kandidaterne var positive overfor idéen om at udarbejde en egentlig politik på handicapområdet. Det kom frem på et vælgermøde onsdag aften. Foto: Anna Egeris Karstoft
Et flertal af kandidaterne var positive overfor idéen om at udarbejde en egentlig politik på handicapområdet. Det kom frem på et vælgermøde onsdag aften. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere partier vil have en handicap-politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere partier vil have en handicap-politik
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 19:17
Ringsted KV17 - 19. oktober 2017 kl. 10:28
Af Anna Egeris Karstoft

Ringsted Kommune har en børne- og ungepolitik, en sundhedspolitik og en natur-, miljø- og klimapolitik. Men på handicapområdet forelægger der ikke noget dokument, der skal sikre, at området bliver prioriteret. Det blev fremhævet af flere politikere, da der blev holdt vælgermøde om kommunens handicappolitik i Café Ingeborg på Knud Lavard Centret i Ringsted onsdag aften.

arrow Læs også: Overblik: Passer din politiker sit arbejde?

Det var Danske Handicaporganisationer i Ringsted, der havde indbudt til vælgermødet, der var godt besøgt, og også fra organisationens side blev emnet taget op afslutningsvist.

Jan Jakobsen, der er formand for DH i Ringsted, stillede nemlig et konkret forslag til panelets kandidater om, hvordan området kan få en højere prioritet, når byrådsmedlemmerne udformer politiker i fremtiden.

- Vi har ikke en handicappolitik, som der er på andre områder, lød det fra formanden, der fulgte op med et konkret forslag om, at handicap-området bliver et fast punkt på byrådets dagsorden, når en bestemt sag stemmes igennem. Det er allerede praksis at tage højde for blandt andet økonomi og eventuelle parter, der er blevet taget i høring, inden en sag stemmes igennem - og nu foreslår DH i Ringsted at tilføje handicap-området.

- Det vil ikke altid være relevant, men nogle gange vil det, sagde han på mødet og kastede bolden videre til panelet af spidskandidater.

Og forslaget faldt i god jord hos flere af kandidaterne. Den konservative Lars Tegl Rasmussen (K) og andre tog dog skridtet videre og pegede på, at der mangler en egentlig politik på området.

- Jeg synes, det er et glimrende forslag og en god begyndelse, men jeg mener ikke, det kan stå i stedet for at få formuleret en reel handicap-politik. Nogle af de problemer, der har været oppe i dag, skyldes netop, at området ikke får den prioritet, det skal have, og at der ikke er samlet nok ekspert-viden det samme sted, sagde den konservative kandidat i sin slutkommentar.

Udmeldingen fik opbakning blandt flere af de andre kandidater, herunder Enhedslistens Henrik Kjær (Ø) og SF's Britta Nielsen. Per Nørhave (DF) og Lisbeth Andersen (A) var heller ikke afvisende overfor idéen om at lave en egentlig handicap-politik

Mere forbeholden var borgmester Henrik Hvidesten (V), der satte spørgsmålstegn ved at tage særhensyn til lige handicapområdet.

- Handicapområdet skal på dagsordenen. Jeg er dog lidt usikker på, om det skal ske på den måde, som DH i Ringsted foreslår. For skal vi så også have sundhed og landbrug med som særskilte punkter på dagsordenen?, lød det fra borgmesteren, der lagde ud med at sige, at kommunen leverer på området.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk