19. september 2020
Ihan Haydar slår vild og kraftfuld energi ud over scenekanten.
gallery icon

Se billedserie

Ihan Haydar slår vild og kraftfuld energi ud over scenekanten.
Foto: Joe Kniesek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalens sejeste trommeslager: Ringsted slår alle festivaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalens sejeste trommeslager: Ringsted slår alle festivaler
Opdateret 04. august 2014 kl. 14:11
Ringsted - 03. august 2014 kl. 02:59
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ihan Haydar. Den lille trommeslager fra L.I.G.A., der overrasker alle hver gang hun griber trommestikkerne og slår vild og kraftfuld energi ud over scenekanten, var lørdag på hjemmebane, da hun sammen med drengene Nicky Russell og Feras Agwa gav koncert på Ringsted Festival.

arrow Læs også: Ali efter afslag: Jeg føler mig svigtet

- Jeg er vokset op i Gelsted, den der lille by som man ikke ved om hører til Ringsted eller til Næstved, siger Ihan Haydar med et smil.

Gelsted er nu skiftet ud med København, for siden Ihan Haydar blev opdaget af Chief 1 på en Youtube-video med et børne-MGP-nummer og hyret ind som melodigrandprixvinder Solunas trommeslager, så er karrieren som kvindelig trommeslager gået lynende stærkt. Ihan Haydar har aldrig fået musikundervisning men kastede sin kærlighed over trommerne, da en lærer i en musiktime en dag i 5. klasse placerede hende ved trommesættet og opdagede et naturtalent.

- Han bad mig spille et beat, og det gjorde jeg. Så kiggede han mærkeligt på mig og bad mig spille et til, og så fortsatte vi sådan, fortæller Ihan, der i folkeskolen bare spillede for sjov i forskellige bands men fra gymnasietiden på Næstved Gymnasium for alvor gik i gang med at øve.

Ihan Haydar blev koblet sammen med Nicky Russel og Feras Agwa, da de to var i studiet for at indspille. Det match blev til L.I.G.A. og i marts udkom bandets debutalbum. Denne sommer har de spillet live overalt, men koncerten på Ringsted Festival vil blive husket, siger Ihan Haydar.

- Det var ekstraordinært. Jeg blev helt rørt over at mærke al den energi oppe på scenen, siger hun efter koncerten, mens hun ømmer sig over vabler i håndfladerne, men de følger med, når man er kvindelig trommeslager, konkluderer Ihan.

- Ja de råbte vores navne, og da jeg kiggede ned, kunne jeg se, at folk kunne synge med på alle numrene. Det betyder jo, at ens budskab – ens kunst – bliver sunget gennem andre, og det er stort. Man føler sig one-to-one med publikum og pludselig som en helhed, fortklarer Feras.

- Ja, Ringsted slår alle de festivaler, vi har været på, siger Ihan.

Når publikum talen falder om L.I.G.A., så har alle en kommentar om trommeslageren. ’Hun er bare den sejeste’ eller ’Man bliver helt forelsket, når man ser hende bag trommerne’.
- Ja, da jeg så dig første gang til melodigrandprix, blev jeg også helt forelsket og tænkte: ’Åh, hvem er hun’, siger Feras Agwa og forsøger at føre journalisten på vildspor:
- Og nu er vi gift.
Alle griner, for sådan hænger tingene ikke helt sammen.
- Men da vi dannede bandet, blev vi alle hurtigt bedste venner. Nu er det her vores liv og vores fremtid, siger Ihan Haydar.
- Og når man er sammen i et band, så skal man unde hinanden opmærksomhed. Det er fedt at opleve, når folk efter en koncert, hvor det måske har været lidt svært, og siger til Ihan: ’Du er bare sej, siger Nicky Russell og smider lige en kompliment til trommeslageren.
- Det er magisk, det du gør.
- Det er fedt, at vi kan komme med noget på de danske scener.
L.I.G.A nyder lige nu succesen men der arbejdes på en efterfølger til debuten og måske kommer der en single til efteråret. Og udlandet? Det venter også derude i fremtiden et sted.
- Mindsettet er sat mod udlandet, men nu skal vi lige være der for vores danske fans, siger Nicky og Ihan tilføjer:
- Some day…..

arrow Dansede for dronningen - får afslag på ophold i Danmark
03. februar 2016 kl. 06:20 Opdateret: kl. 08:45
arrow L.I.G.As trommeslager må kæmpe for dansk statsborgerskab
03. september 2015 kl. 22:42 Opdateret: kl. 18:41
arrow Trommeslageren scorer også damerne
31. juli 2015 kl. 11:19 Opdateret: kl. 09:16
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk