19. juni 2021
Gyrstinge Lokalråd kæmper for cykelsti ved Gyrstingevej, hvor flere personer er blevet dræbt.
gallery icon

Se billedserie

Gyrstinge Lokalråd kæmper for cykelsti ved Gyrstingevej, hvor flere personer er blevet dræbt.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem cykelstiprojekter er skubbet i venteposition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fem cykelstiprojekter er skubbet i venteposition

Et cykelstiprojekt ved en skolevej tæt på en landsby røg i svinget, men ligger fortsat højt på listen over fremtidige cykelstiprojekter.

Ringsted - 26. oktober 2020 kl. 14:17
Af Ulla Jensen

Det var den store og dyre model til i alt 16 millioner kroner, der blev prioriteret af politikerne i Klima- og Miljøudvalget, da man skulle vælge fremtidige cykelstiprojekter.

Administrationen havde ellers peget på, at økonomien i Gyrstingevej-projektet var »for høj«. I stedet blev det foreslået, at politikerne valgte fem cykelstiprojekter, som lå inden for budgetrammen i 2020 og 2021, og som samtidig tilgodeså det såkaldte »cyklisme-aspekt«.

Det fem foretrukne projekter var på Køgevej, Haslevvej, Smålodsvej, Egemosevej og Farendløsvej

Ved at vælge de fem kunne man holde sig inden for rammen for 2020 og 2021 og samtidig få flest muligt ud at cykle, lød vurderingen, som blev præsenteret for politikerne.

Stor og farlig vej

Men politikerne skelede til, at Gyrstingevej har ventet i adskillige år på en løsning, forklarer formand for Klima- og Miljøudvalget Torben Lollike (R):

- Modsat indstillingen fra administrationens side valgte vi at prioritere Gyrstingevej. Udvalgsmedlemmerne må jo have ment, at den var vigtig. For mit vedkommende har det noget at gøre med, at der er en folkeskole. Det er vigtigt, at skolebørn kan færdes sikkert.

- Det er også en stor vej, hvor der tidligere er sket dødsulykker. Og så har det været et stort lokalt ønske i mange år, hvor andre cykelstier er kommet foran.

Torben Lollike understreger, at udvalget har bedt om at få lov at se projektet igen, inden den endelige løsning vælges.

Der har været drøftelser med lokalbefolkningen om i hvilken side af vejen, cykelstien skal placeres.

Ifølge forvaltningen taler trafiksikkerhedshensyn for, at man vælger den nordlige løsning. Lokalbefolkningen hælder mest til den sydlige løsning.

- Men der skal være en dialog med lokalområdet, så vi kan blive klogere på, hvordan vi får den bedste løsning, siger Torben Lollike.

Træer bør genplantes

Den tankegang bakker formand for Gyrstinge Lokalråd Jess Friis op:

- De spurgte os i sin tid, hvad vi syntes var den smarteste løsning, og vi nævnte den sydlige. Men for os er det ikke afgørende, om man vælger cykelstien i den nordlige eller den sydlige side af vejen. Men nu skal der detailplanlægges, og vi håber og regner med, at vi bliver involveret, så det bliver lavet så nænsomt som muligt.

- Vi håber også, at vi kan genplante træerne på den anden side af cykelstien, så vi bevarer det naturlandskabelige arkitektoniske udtryk. Der er jo træallé hele vejen til Sorø, tilføjer lokalrådsformanden.

Cykelstien fra Ørslevvester til Gyrstinge blev ikke prioriteret i denne ombæring. Til gengæld nikkede politikerne ja til den vejføring, som administrationen har foreslået.

Der har blandt beboere været modstand mod netop den linjeføring, som også anslås at være den billigste løsning.

Anden skolevej skubbes

Et af de projekter, der blev vippet af pinden, var et cykelstiprojekt langs med Egemosevej ved Jystrup. Også her er der tale om en cykelsti langs med en skolevej.

Ifølge udvalgsformanden kan de fem projekter, der blev skubbet ned ad prioriteringslisten, dog forventes at være nærmest, næste gang der skal vælges cykelstiprojekter.

- Jeg kan ikke forudsige, hvordan vi prioriterer fremadrettet. Men at administrationen valgte dem først, er et signal om, at de ligger øverst.

Ringsted Kommune arbejder ifølge udvalgsformanden målrettet på, at der løbende arbejdes administrativt med de kommende cykelstiprojekter, så de er klar til at blive ført ud i livet, så snart et igangværende projekt er færdigt.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk