18. januar 2021
Restaurant Tatami eksisterer stadigvæk, men er nu registeret som enkeltmandsvirksomhed tilhørende Mo Zhang. Hun er tidligere trådt ud af Mokyo ApS, der havde hendes mand, Jishuan Yan, som ejer op til konkursen i november. Det var Mokyo ApS, der var tiltalt for ikke at udbetale løn til fem ansatte i flere måneder. Foto: Jens Wollesen
Restaurant Tatami eksisterer stadigvæk, men er nu registeret som enkeltmandsvirksomhed tilhørende Mo Zhang. Hun er tidligere trådt ud af Mokyo ApS, der havde hendes mand, Jishuan Yan, som ejer op til konkursen i november. Det var Mokyo ApS, der var tiltalt for ikke at udbetale løn til fem ansatte i flere måneder. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem ansatte i Tatami strandede i konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem ansatte i Tatami strandede i konkurs
Ringsted - 22. december 2018 kl. 09:05
Af Anne Wandahl

Benløse: Uden løn, ingen arbejdstilladelse. Så enkel var situationen for fem udenlandske ansatte, da de begyndte på deres job i restaurant Tatami i Nordcenteret i Benløse tilbage i efteråret 2016.

arrow Læs også: Trods lovbrud: Restaurant fik grønt lys til at ansætte nye udenlandske kokke

Det var, da selskabet Mokyo ApS med ejerne Jishuan Yan og hans kone, Mo Zhang, i spidsen, åbnede restauranten.

Nu, mere end to år senere, er situationen på ingen måde enkel for de fem ansatte.

For mens politiet og anklagemyndigheden har arbejdet med en straffesag mod Mokyo ApS for den manglende lønudbetaling, har Skifteretten i Roskilde erklæret selskabet konkurs.

Aflyst
I tirsdags den 18. december skulle Retten i Roskilde have behandlet sagen om den manglende løn.

Helt nøjagtigt stod Mokyo ApS tiltalt for at have beskæftiget fem udenlandske medarbejdere på Restaurant Tatami. Medarbejderne levede ikke op til kravene for at opnå arbejdstilladelse, fordi de ikke havde fået udbetalt den månedsløn, de skulle have haft ifølge deres kontrakt. Personerne har været ansat i perioden fra efteråret 2016 til 1. april 2017, to af dem var dog ansat helt frem til september 2017.

DAGBLADET bad forinden Retten i Roskilde om svar på, om det overhovedet giver mening at føre sag mod et konkursramt selskab.

Og nej, det gør det ikke, lød konklusionen fra dommer Hans Martin Mikkelsen.

Retten gjorde derfor anklagemyndigheden opmærksom, at selskabet er under konkursbehandling, hvorefter anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi aflyste straffesagen.

Ukendt skæbne
Nu har anklagemyndigheden overvejet næste skridt, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard.

- Anklagemyndigheden kan ikke komme videre med en strafforfølgelse, før konkurssagen er endeligt afgjort. I ventetiden vil anklagerne kigge på, om andre selskaber eller juridiske personer kan drages til ansvar i straffesagen, siger Martin Bjerregaard.

Det hjælper ikke de fem medarbejdere.

- De fem udenlandske medarbejdere må desværre svæve i det uvisse imens, indtil straffesagen har fundet sin afgørelse. Herefter vil politiet orientere Udlændingestyrelsen om afgørelsen, siger Martin Bjerregaard.

De fem medarbejdere er ikke selv skyld i, at de ikke fik løn for deres arbejde og dermed ikke lever op til kravene for arbejdstilladelser.

Det er derfor Udlændingestyrelsen skal underrettes om enden på straffesagen for at tage stilling til, hvad der så skal ske med de fem.

Politiet kender ikke til deres opholdssted i dag.

Avisen har bedt Mokyo ApS ejer, Jishuan Yan svare på, hvorfor de fem ikke fik løn, om de har fået løn nu, og hvor de befinder sig.

Han stiller sig uforstående overfor spørgsmålet om lønudbetalingerne.

- Så vidt jeg ved, har alle fået løn, siger Jishuan Yan.

Han har ikke svaret på, hvad der er sket med de fem ansatte.

arrow Restaurant Tatami brugte igen ulovlig arbejdskraft
08. marts 2019 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:26
arrow Tatamis ejer: Rumæner løb fra aftale om opkøb
26. november 2018 kl. 15:54 Opdateret: kl. 15:54
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk