20. juli 2019
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk telefonsælger tømte kvindes bankkonto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk telefonsælger tømte kvindes bankkonto
Opdateret 24. januar 2019 kl. 10:59
Ringsted - 24. januar 2019 kl. 10:53
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag formiddag klokken 10.10 anmeldte en 70-årig kvinde fra Ringsted, at hun mandag middag var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for være fra et teleselskab. Manden havde oplyst, at der var problemer med anmelderens betalingsservice til selskabet, så han ville hjælpe hende med at få det klaret.

arrow Læs også: To varetægtsfængslet for røveri

Under en længere telefonsamtale fik den falske telesælger narret kvindens Nem-ID oplysninger. Der blev efterfølgende lavet fire overførsler på i alt 30.000 kroner fra anmelderens bankkonto. Da anmelderen opdagede dette, blev hun klar over, at "manden fra teleselskabet" var falsk.

En veninde til anmelderen havde også oplevet at få et opkald fra samme mand, men havde anet uråd og havde lagt på. Politiet efterforsker nu sagen, blandt andet for at finde frem til, hvortil pengene er blevet overført.

Politiet opfordrer borgerne til at udvise en sund skepsis overfor alle fremmede, der henvender sig og oplyser, at de at fra firmaer eller offentlige myndigheder.

- Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger som f.eks personnummer eller Nem-ID, koder eller oplysninger om betalingskort, lyder det fra kommunikationsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk