28. september 2020
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagforening: Raske slagteri-arbejdere udsættes for hetz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforening: Raske slagteri-arbejdere udsættes for hetz
Ringsted - 14. august 2020 kl. 14:14

Borgere i Ringsted er nervøse over, at slagteriarbejderne, der er syge med Covid-19, ikke bliver hjemme i selvisolation, som de skal.

arrow Læs også: Danish Crown: Der er ikke noget, der taler imod en åbning

De har derfor kontaktet Danish Crown med deres nervøsitet, og den slags henvendelser har slagterikoncernen haft omkring 20 af den seneste tid.

Men hos slagteriarbejdernes forbund, Fødevareforbundet NNF, får man også henvendelser. Her ringer medlemmer og tillidsfolk med en helt anden bekymring, skriver Fagbladet 3F.

- Forleden havde en tillidsrepræsentant haft en grædende kollega i røret, fordi hun var blevet antastet på en strand og bedt om at tage hjem, da hun var blevet genkendt som én, der arbejder på slagteriet, fortæller Fødevareforbundet NNF's næstformand, Jim Jensen.

- Medlemmer ringer generelt og spørger: Må jeg gå ned at handle? Jeg er på ferie, må jeg tage på stranden? Eller fortæller forundret, at deres nabo ser skævt til dem, mens de slår græs, oplyser Jim Jensen.

Han synes, at der i øjeblikket foregår en unødig hetz mod slagteriarbejdere.

En hetz, der er opstået, efter det i slutningen af sidste måned kom frem, at en gruppe ansatte på Danish Crown slagteriet i Ringsted var syge med Covid-19. Lidt under 150 medarbejdere er blevet testet positive for coronavirus.

Men hetzen er taget til, efter at Danish Crown har været ude med oplysningerne om de mange borgerhenvendelser, mener Fødevareforbundet NNF.

- Det er ikke klædeligt af Danish Crown. I stedet burde man slå ring rundt om sine ansatte og forsøge at få hetzen til at tone ned, siger Jim Jensen til Fagbladet 3F.

- Det har aldrig været Danish Crowns hensigt at puste til nogen ild, siger slagterikoncernens pressechef, Jens Hansen. Tværtimod.

- Det er alene et spørgsmål om, at vi får henvendelser fra medierne, og journalisterne stiller spørgsmål, og så svarer vi, siger Jens Hansen om de seneste udtalelser om borgeres bekymringer.

Lige nu arbejder Danish Crown på højtryk med at kunne få åbnet slagteriet i Ringsted igen.

arrow Smittetal falder på hårdt ramt Danish Crown-slagteri
16. august 2020 kl. 17:06 Opdateret: kl. 17:25
arrow Testhold kan nå 250 borgere på en dag
15. august 2020 kl. 17:03 Opdateret: kl. 08:50
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk