15. oktober 2019
Skal en kirkegård nødvendigvis bestå perlegrus og snorlige rækker af stedsegrønt og lave hække? Menighedsrådet sender kirkegård til debat. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Skal en kirkegård nødvendigvis bestå perlegrus og snorlige rækker af stedsegrønt og lave hække? Menighedsrådet sender kirkegård til debat. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre begravelser gør kirkegård til park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre begravelser gør kirkegård til park
Ringsted - 11. maj 2019 kl. 06:00
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert eneste år nedlægges gravsteder på Ringsted Kirkegård, uden at de erstattes med nye. I dag foretrækker mere 90 procent af borgerne nemlig en bisættelse frem for en traditionel begravelse. Det efterlader tomme arealer på den fire hektar store bykirkegård. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Med al den overskydende plads er der basis for at ændre kirkegården, så den får en parklignende funktion med flere grønne åndehuller, opholdssteder og en ny type gravsteder, som passer mere til de ønsker, moderne mennesker har.

Det skal en ny udviklingsplan, der rækker 30-50 år ind i fremtiden, give mulighed for:

- Mange ønsker at blive stedt til hvile i naturen. Vi kan ikke lave en skovkirkegård, men måske noget andet. Der er brug for et hovedgreb og en plan til at skabe mere sammenhæng på kirkegården. Måske kan vi skabe en kirkegård, som folk har lyst til at sidde i og opleve noget i, siger næstformand i Ringsted Sogns Menighedsråd Knud Birk Iversen om det vidtrækkende projekt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk