8. august 2020
Enemærke & Petersen fik den nye pris for socialt ansvar under Building Awards 2019, som er byggebranchens svar på en stor prisfest. Pr-foto
Enemærke & Petersen fik den nye pris for socialt ansvar under Building Awards 2019, som er byggebranchens svar på en stor prisfest. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enemærke og Petersen vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enemærke og Petersen vinder pris
Ringsted - 12. november 2019 kl. 19:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blandt medarbejderne hos Enemærke og Petersen i Ringsted er der flere, som ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor har Enemærke og Petersen netop fået en ny pris for socialt ansvar.

arrow Læs også: Enemærke & Petersen skærper fokus på social dumping med stikprøvekampagne

Prisen er stiftet af Realdania og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, FBSA), oplyser sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Enemærke og Petersen vinder for firmaets evne til at få udsatte unge og indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet.

FBSA kårede Enemærke & Petersen på Building Awards 2019. Her var hele byggebranchen samlet for at fejre frontløberne og sætte fokus på muligheder, udfordringer og ansvar i byggeriet, lyder det fra FBSA.

Stolt over prisen

Hos Enemærke & Petersen er man oplagt nok stolte af prisen.

- Indsatsen med at få beskæftiget unge i de lokalområder, vi arbejder i, går mange år tilbage, og vi mærker og ser de positive resultater nu. Vores mission er at gøre en aktiv forskel for de lokalområder vi bygger i, og det mener jeg egentlig er en oplagt mulighed for hele branchen, siger Anders Sørensen, forretningsudvikler hos Enemærke & Petersen.

Et eksempel er, da virksomheden renoverede boligområdet Rosenhøj ved Aarhus.

Enemærke & Petersen forpligtede sig til at uddanne 6-8 lærlinge i projektperioden og årligt tage op mod 40 personer ind i virksomhedspraktik og løntilskudsjob i samarbejde med de øvrige underentreprenører.

43 kom i arbejde

43 arbejdsløse beboere kom i beskæftigelse i de tre år, hvor renoveringen af Rosenhøj stod på. 14 unge fik job. Ni af dem er i dag stadig i job eller under uddannelse.

Udover de udsatte unge tilbød entreprenørvirksomheden også arbejdsløse indvandrerkvinder fra lokalområdet at deltage i arbejdet på byggepladsen, ligesom en beboerkoordinator var fast tilknyttet projektet for at styrke dialogen med beboerne.

- Ingen kan hjælpe alle, men mange kan hjælpe nogle. Det motto vil vi gerne forfølge,, siger direktør Henrik Mielke.

Enemærke & Petersens fokus på at få unge i job resulterede også i mindre hærværk på byggepladsen, større accept hos beboere af byggeri og gener, samt bedre beboerdialog.

Juryen bag den nye pris hæfter sig ved, at de resultater i høj grad også gavner forretningen, da hærværk og forsinkelser er dyrt for et byggeri.

Enemærke & Petersen vil nu samle deres erfaringer og formidle dem til hele byggebranchen. Og det er tiltrængt, mener Palle Adamsen, bestyrelsesformand for FBSA og formand for juryen bag prisen.

- Netop fordi byggebranchen står i en situation med en stor mangel på praktikpladser og arbejdskraft, er det afgørende, at vi får forretningspotentialet i sociale indsatser frem i lyset. Det er på længere sigt en investering i en mere bæredygtig byggebranche og i samfundet generelt, siger Palle Adamsen i pressemeddelelsen.

arrow Enemærke&Petersen får byggeprojekt til over 500 mio. kroner
05. november 2019 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:55
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk