14. juni 2021
Matthew Abela er allerede i fuldt gang med forberedelserne frem mod OL.
gallery icon

Se billedserie

Matthew Abela er allerede i fuldt gang med forberedelserne frem mod OL.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endte tilfældigt i Ringsted: Nu skal Matthew til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Endte tilfældigt i Ringsted: Nu skal Matthew til OL
Ringsted - 07. juni 2021 kl. 06:24
Af Niels Nedergaard

Malta er muligvis en relativt ukendt nation, når vi snakker badminton, men nogle gange skal man gribe de chancer, der pludselig opstår i livet. Det må man i den grad sige, at badmintonspilleren Matthew Abela har gjort.

Om lidt venter der nemlig den unge og håbefulde malteser et sandt eventyr, når han drager øst på for at deltage ved De Olympiske Lege i Tokyo i slutningen af juli.

Den 22-årige Ringsted-spiller har gennem det maltesiske forbund fået et wildcard til sommerens store sportsbegivenhed, hvor hele verden kigger med.

Inden Matthew Abela overhovedet nåede så langt, greb han dog en unik mulighed og rykkede til Danmark i 2017 og ikke mindst til Ringsted Badminton. Her fik han et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

Det hele begyndte med en optagelse på Badminton Europes talentcenter (BEC Centre of Excellence, red), der har base i Holbæk. Her blev Matthew Abela en del af et talentfuldt set up, hvor rammerne var de helt rigtige til at tage det næste skridt i karrieren. På dette tidspunkt var han blot 18 år gammel.

Pludselig fik han et opkald fra formand for Ringsted Badminton Jimmy Andersen. Han tilbød den kommende OL-deltager at prøve kræfter med holdturneringen i Danmark på divisions-niveau.

Herfra har historien skrevet sig selv og fører snart til en oplevelse for livet, når han om lidt over en måned står overfor nogle af de bedste badmintonspillere i verden i Tokyo.

- I de sidste 3,5 år har jeg boet og trænet i Danmark, fordi jeg blev en del af talentcampen i Holbæk (Badminton Europes talentcenter, red). Så snakkede jeg med Jimmy Andersen, og han spurgte mig, om jeg havde en klub. Det havde jeg ikke, fordi jeg var ny i Danmark, og så prøvede jeg det af for resten af sæsonen. Der er jeg så stadig i dag, for jeg kan godt lide folkene i klubben, siger Matthew Abela, da vi møder ham på talentcenteret i Holbæk.

Kæmpestort med OL
Faktisk var det slet ikke Matthew Abelas oprindelig plan, at han skulle have OL i Tokyo som et personligt mål. Han havde tilbage i 2017 lanceret, at hans drøm og store mål var at komme med til den store sportsbegivenhed i 2024, da den kun finder sted hvert fjerde år.

Men det blev der pludselig lavet om på, og nu drømmer han i stedet om at stå overfor spillere som Viktor Axelsen og Anders Antonsen, der er nogle af de bedste spillere i verden.

- Det er virkelig stort for mig at have nået det her mål! Ikke kun for mig, men også for hele Malta og badminton i landet. Vi er få spillere, der repræsenterer landet i sporten, så det er virkelig stort. Det var egentlig planen, at jeg først skulle gå efter OL i 2024, men nu prøvede jeg lykken i år for at få en god oplevelse, og heldigvis kom jeg med, siger Matthew Abela og tilføjer:

- Det kunne være virkelig fedt at møde spillere som Viktor Axelsen eller Anders Antonsen til OL. Jeg har jo hørt meget om dem og ved, at de er nogle af de bedste spillere i verden, siger den 22-årige malteser.

Netværk gav muligheden
Selvom det måske var en mindre tilfældighed, at Matthew Abela pludselig endte i Ringsted Badminton, var det alligevel ikke helt overraskende.

For man taler tit om, at det kan gøre en forskel at have det helt rigtige netværk omkring sig, og netop dette endte med at blive afgørende for den unge badmintonspiller, da Jimmy Andersen også er en del af Badminton Europe.

- Det er virkelig fedt og sjovt, at en fra vores lille klub skal spille ved OL i Tokyo. Nu har jeg kendt Matthew i mange år, og han er en stor del af vores klub, hvor han også har fungeret som ungdomstræner. Det kom i stand tilbage i 2017, hvor Badminton Europe lavede det her talentcenter i Holbæk. Jeg er nemlig også ansat hos dem og arbejder i Brøndby, så det var på den måde, at vi skabte kontakten, fordi jeg også har lidt kontakter i det maltesiske forbund. Han var en af de første, der kom til og blev tilknyttet permanent, siger Jimmy Andersen.

Matthew Abela selv er da også lykkelig over, at han fik chancen for at vise sig frem i Danmark. Han er ikke et sekund i tvivl om, at det har betydet meget for karrieren, at han tog springet og rykkede til de nordligere breddegrader.

- Min plads på ranglisten var omkring 1000, før jeg kom til Danmark, og nu ligger jeg omkring nummer 300. Så det går virkelig i den rigtige retning, og jeg kan se, når jeg spiller turneringer, at jeg udvikler mig. Det er på et højt niveau her, så Danmark har betydet meget for mig, afslutter den 22-årige malteser.

OL i Tokyo løber af stablen fra 23. juli til 8. august.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk