12. december 2019
Blot 58 elever er i år startet på HHX og HTX på Zealand Business College i Ringsted. Det er en halvering i forhold til sidste års 121 nye elever.
Blot 58 elever er i år startet på HHX og HTX på Zealand Business College i Ringsted. Det er en halvering i forhold til sidste års 121 nye elever.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elevtal halveret på HHX og HTX

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elevtal halveret på HHX og HTX
Ringsted - 14. august 2019 kl. 13:44
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blot 58 elever begyndte mandag i denne uge på HHX og HTX på Zealand Business College i Ringsted. Det er en halvering i forhold til sidste år, hvor 121 elever startede på de erhvervsrettede gymnasielle uddannelser. Ifølge vicedirektør på ZBC, Jan Bagge, skyldes faldet i optaget blandt andet det nye system med optagelsesprøver til gymnasiet.

- Det er et meget kompliceret system, og vi havde en fornemmelse af, at det nok ville ramme os i år. Det er meget trist for alle parter, siger Jan Bagge.

Også på erhvervsuddannelserne på ZBC Ringsted har man oplevet et fald i optaget, omend mindre af slagsen. Optaget er gået fra 102 sidste år til 90 i år.

Indtil videre har det faldende elevtal på Zealand Business College ikke haft konsekvenser for lærerstaben. Men, siger Jan Bagge:

- Der er nogle stillinger, som vi har valgt ikke at genbesætte hen over sommeren.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk